Hoppa till sidans innehåll

WTT Youth: Första dagen spelad

09 AUG 2022 09:11
Under gårdagen (8/8) så spelades det i U13 och U17 för pojkar på WTT i Helsingborg. Idag fortsätter det med de sista omgångarna i de klasserna samt att man startar upp spelet i U15 och U19. De första tre dagarna är det endast spel i pojkklasserna.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2022 09:11

- Det är mycket häftigt att vi har fått ett WTT Youth-evenemang till Sverige. Vi har 50 spelare och ledare som får med sig mycket värdefulla erfarenheter från internationellt spel. Jag tror att vi kan dra stora fördelar med framtida ungdomslandslagets arbete med detta i bagaget. Med BTK Rekord som medarrangör är jag även säker på att våra spelare får en härlig upplevelse den här veckan, säger landslagsansvarige Daniel Ellermann efter den första dagens spel i Helsingborg Arena.

U17 och U13
I U17-klassen lyckades ett antal spelare kvalificera sig för slutspelet. Väl där skulle dock motståndet bli för tufft för samtliga spelare. Trots sju spelare bland de 64 sista spelarna så tog ingen sig vidare till nästa omgång.

- Något av en besvikelse att vi inte fick fram någon spelare lite längre i tävlingen. Vissa spelare kom inte riktigt upp i den nivå vi hade hoppats på samtidigt som många gjorde det bra men fick stryk av duktiga asiatiska spelare, kommenterar förbundskapten Pär Gerell U17-klassen.

I U13 gick det desto bättre. Fyra spelare tog sig via gruppspel och kvalspel vidare till åttondelsfinal. Sigge Hedblad och Adam Wallin som båda två vann sina grupper fick stå över åttondelsfinalspelet och avancera direkt till kvartsfinal där de också fick sällskap av Emil Gjörling som vann sin åttondelsfinal över Ko Shibata med 3-0 i set. Melker Sjösvärd utslagen mot thailändskt motstånd.

I kvartsfinalerna förlorade Hedblad med minsta möjliga marginal mot Sarthak Arya från India, 11-13 i skilje och det efter att svensken dessutom haft 2-0 ledning i set, surt. Emil Gjörling förlorade med 0-3 mot japanen Somo Ono. Desto bättre gick det för täbyspelaren Adam Wallin som ganska klara 3-1 i set vann över Oleg Stefanowicz och är nu klar för semifinal.

Semifinalen för Adam Wallin spelas mot toppseedade Enrique Rios från Puerto Rico med start klockan 17.00 ikväll (9/8).

- Adam har en bra blick och spelförståelse vilket hjälper honom mycket, berättar coach Malte Möregårdh. Adam lyckades vända ett svårt underläge i gruppen efter ett par taktiska förändringar och han trivs verkligen här och ser fram emot kommande matcher, hälsar Malte från Adam.

- I U13 har vi en bra trupp av spelare där många gör bra prestationer över lag. Tre spelare i kvartsfinal är bra och nu siktar vi på att Adam går så långt som möjligt, säger Mattias Ekdahl om den totala insatsen för U13-killarna.

Idag startar det två nya klasser: U17 och U15. Klasserna spelar klart sitt gruppspel i dag för att imorgon spela slutspel.

Spelare U19
Max Hedbom Visby IF Gute BTK
Daniel Lindsö Söderhamns UIF
Charlie Widing Halmstad BTK
Charlie Carlsson Eskilstuna BTK
Alve Sjövold Ängby SK

Spelare U15
William Bergenblock Halmstad BTK
Peter Alestedt IFK Täby BTK
Noa Dahlström Kalmar BTK
Lukas Görling Ängby SK
Bharath Madhu Chandra Spårvägens BTK
Olle Ståhl Ängby SK
Adam Wallin IFK Täby BTK
Melker Sjösvärd Linköpings PK
Sigge Hedblad IFK Täby BTK

Coacher och ledare
Pär Gerell
Mattias Ekdahl
Emil Andersson
Malte Rosén
Malte Möregårdh

Eventsidor med resultat och information:
Tävlingssida ITTF
Tävlingssida WTT

Bilden: Dennis Larsson Foto: Linda Carlsson/SBTF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info