Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

WTT Youth: Första dagen spelad för tjejerna

13 AUG 2022 10:58
Under gårdagen (12/8) så spelades det i U13 och U17 för flickor på WTT i Helsingborg. Idag fortsätter det med de sista omgångarna i de klasserna samt att man startar upp spelet i U15 och U19. Tävlingen spelas i Helsingborg Arena och avslutas imorgon.
  • Skapad: 13 AUG 2022 10:58

I U13-klassen för tjejer igår så sig två tjejer vidare till huvudturneringen och slutspelet vilket i detta fall innebar kvartsfinal. Siri Benjegård och Gabriela Aaltonen var de två som tog sig vidare. Tyvärr för de båda tjejerna väntade det övermäktigt motstånd i respektive kvartsfinal då de båda två hamnade så att de fick möta en toppseedad spelare. Starkt motstånd på plats i klassen från främst Japan och Indien vilket även speglar semifinalerna deltagare där tre av fyra spelare är från Indien och den fjärde från Japan.

U17-klassen var om möjligt ännu tuffare och även där var det två svenska tjejer som tog sig till slutspel (16-delsfinal) resten fick respass redan i gruppspelet. Alice Nilsson och Tuva Oredsson lyckades båda två som grupptvåor att ta sig till slutspelet men där blev det tufft.

Alice Nilsson förlorade i en skiljesetsmatch med 6-11 i det avgörande setet mot danskan Maja Hansen samtidigt som Tuva Oredsson föll i raka set mot sydkoreanskan Kim Dahee. Tuffa bud i Helsingborg.

- Generellt tycker jag att de flesta av tjejerna hade en positiv attityd och stöttade varandra i vad vi visste skulle vara en väldigt tuff tävling. Totalt fick vi med fyra spelare till slutspel vilket jag tycker är ett bra resultat, säger Maria Christoforaki kring insatsen och fortsätter:
-Det är väldigt bra erfarenheter tjejerna och vi coacher får från denna tävling. Vi ser vilka svagheter vi behöver förbättra och hur de bästa spelar, det kan med all säkerhet skapa inspiration och kunskap hos våra spelare, säger Christoforaki.

- Det är flera tävlingsdagar och idag (13/8) är en ny dag med nya möjligheter för spelarna att se och mäta sig med toppspelare från hela världen vilket är nyttigt och varför det är så bra att vi i Sverige har den här typen av tävlingar på hemmaplan. Spelare och ledare kommer att fortsätta att göra sitt bästa för att vinna och lära sig så mycket vi bara kan under resten av tävlingen, avslutar Christoforaki.

Idag fortsätter tävlingen med spel i U19 och U15. Totalt sett så är det 16 svenska tjejer i spel idag som inleds med gruppspel och efterföljande slutspel.

U19
Matilda Hansson Eslövs AI BTK
Leah Muskantor LinnePartille PK
Linnea Johansson Spårvägens BTK
Anja Händén Halmstad BTK
Alice Nilsson Våxtorps BOIS
Linn Olsson BTK Frej

U15
Nathalie Freij Spårvägens BTK
Tuva Oredsson Halmstad BTK
Agnes Svensson Halmstad BTK
Clara Ellermann Västers BTK
Betty Engström Levide BTK
Laurynne Cabardo Ängby SK
Gabriella Aaltonen Spårvägens BTK
Angelina Bebawy KFUM Stocksund
Siri Benjegård Askims BTK
Hillevi Della Morte Vassunda IF

Ledare:
Maria Christoforaki
Robert Svanberg
Mattias Ekdahl
Malte Möregårdh

Tävlingssida ITTF
Tävlingssida WTT

Bilden: Marias Christoforaki och Agnes Svensson Foto: SBTF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Lag-VM
30/9-9/10
Chengdu, Kina
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info