Hoppa till sidans innehåll
Foto: Linda Carlsson

WTT Youth: Killarna klara

11 AUG 2022 07:43
Igår (10/8) spelades den sista dagen för killarna på WTT Youth i Helsingborg Arena. Tävlingen fortsätter imorgon med tjejerna för spel i dagarna tre.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2022 08:43

I U19 hade Sverige fyra spelare vidare till slutspel (32 spelare) och av dem lyckades två gå vidare till åttondelsfinal. Charlie Carlsson och Alve Sjövold gick på pumpen mot indiskt motstånd båda två medan Max Hedbom och Charlie Widing båda två kunde besegra sina mptståndare i den första slutspelsomgången.

Charlie Widing vann över Joel Mikael som spelar för Lyckeby BTK men som representerar Eritrea internationellt. En klar seger för Widing som dock sedan stod utan större chans mot toppseedade taiwanesen Huang Yan-Cheng. Max Hedbom vann i raka set över engelsmannen Ellis innan även han stötte på patrull från asien, nämligen Lee Hoyun från Sydkorea. Hedbom knep det första setet men sen tog det roliga slut och tre set senare var förlusten ett faktum.

Ett starkt startfält där de två toppseedade taiwaneserna fick se sig besegrade av japanskt motstånd i sina respektive semifinaler. Bäst av alla var Sora Matshushima, en spelare vi såg i Örebro på Safirs Internationella 2020.

Med hela nio spelare kvar i slutspelet av U15-klassen fanns förhoppningar om att någon skulle kunna ta en framskjuten placering. Men i en tuff klass försvann de flesta svenskarna direkt i den första slutspelsomgången.

Bäst för alla gick det för täbyspelaren Peter Alestedt som via japanskt och sydkoreanskt motstånd tog sig till kvartsfinal. I kvartsfinalen väntade den blivande slutsegraren från Kazakhstan, Alan Kurmangaliev. Förlust med 0-3 men med erfarenheter värda väldigt mycket.

Imorgon startar flickklasserna med spel i tre dagar i Helsingborg Arena.

Bilden: Peter Alestedt Foto: Linda Carlsson/SBTF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info