Hoppa till sidans innehåll

WTT Youth: Rebecca Muskantor segrade i Belgrad

30 SEP 2021 10:00
27 september till 3 oktober avgörs WTT Youth Contender i serbiska Belgrad. Igår vann Rebecca damernas U19-klass och tog därmed sin första internationella titel efter att ha besegrat ungerskan Helga Dari i finalen.
  • Skapad: 30 SEP 2021 10:00

Fyra svenska spelare var på plats i Belgrad för att försvara de blågula färgerna. Bäst gick det alltså för Rebecca Muskantor men även systern Leah, Nomin Baasan och Matilda Hansson tog sig till kvartsfinal i 19-årsklassen och dessutom gick Leah och Nomin till semifinal i 17-årsklassen. 

Rebecca inledde med att besegra Karruna Gajendran från Indien med 3-2 i set innan hon med samma siffror vann kvarten över Radmila Tominjak från Serbien. I semifinalen blev det desto klarare för Rebecca som ännu en gång ställdes mot en indiska, denna gång Swastika Ghosh rankad femma i världen i ålderskategorin jämfört med Rebecca som är rankad 59:a. Svenskan vann med 3-0 i set och därmed var finalplatsen säkrad. 

I finalen stod ungerskan Helga Dari, seedad tvåa i tävlingen, på andra sidan bordet. Rebecca fick en kanonstart på matchen och spelade hem de två första seten i denna final i bäst av fem. Ungerskan såg sig inte besegrad utan kämpade sig in i matchen och kvitterade till 2-2 i set. I det femte och avgörande setet var Rebecca för stark och till slut segrade hon med klara 11-5 och säkrade sin första internationella tävlingsvinst. 

– Det kändes väldigt bra att vinna! Det var min första internationella seger vilket givetvis är väldigt kul. Jag hade inga större resultatförväntningar inför tävlingen utan jag ville bara få ut det som jag har jobbat på under träningarna och försöka vinna varje match, säger en väldigt glad nybliven WTT Youth-mästare Rebecca Muskantor. 

– Det var många tuffa matcher längs vägen och då tänker jag framförallt på kvartsfinalen mot Tominjak från Serbien. Hon spelade väldigt bra och tog ledningen med 2-0 innan jag lyckades bryta av med en annan taktik vilket var till min fördel. Även finalen var tuff där jag började bra med 2-0 och därefter föll min taktik ihop lite men jag lyckades samla mig i sista set och vinna, fortsätter Rebecca. 

Final
Rebecca Muskantor – Helga Dari, Ungern, 3-2
(11-8, 11-9, 8-11, 5-11, 11-5)

Även i 17-årsklassen fick Sverige stora framgångar genom Nomin Baasan och Leah Muskantor som båda tog sig till semifinal. Väl där blev indiskan Anargya Manjunath för svår för Nomin och ungerskan Dorottya Tolgyes för Leah. Båda semifinaler slutade 0-3 för svensk del. 

Svenska deltagare
U19 damer singel

Nomin Baasan, Eslövs AI BTK
Leah Muskantor, LinnéPartille PK
Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK
Matilda Hansson, Eslövs AI BTK

U17 damer singel
Leah Muskantor 
Nomin Baasan  

Samtliga resultat från tävlingen hittar du här

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info