Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsmaterial


Beställning sker via webshoppen här

Fys tran bt
Fysisk träning för bordtennis 1

Hur kan man jobba med fysisk träning för bordtennisspelare? Detta kompendium är uppföljaren till häftet ”Grundfärdigheter” och går främst in på hur man tränar grundstyrka för en pingisspelare. Förutom styrkeövningar finns även förslag på hur konditionen kan tränas och hur man i klubben kan utvärdera den fysiska träningen. Övningarna är på basnivå för att bygga grundstyrka och kan oftast utföras i pingislokalen. Kompendiet är en del av SBTF:s utbildningsmaterial på Nivå 2 och kommer att användas vid utbildningen Ungdom 2.


Taktik ovning
Taktik och övningskompendie

Hur ska du tänka vid träning av taktik? Hur ska du lägga upp dina övningar under träning? Kompendiet beskriver bland annat vad taktik är samt hur man ska träna detta praktiskt. Övningsdelen innebär ett nytt sätt att se på övningar i träningssituation och kan lätt användas av dig som jobbar med individuella planer med dina spelare. Taktik och Övningskompendium är ett nytt utbildningsmaterial från SBTF där du lär dig de grundläggande frågorna runt taktikträning. Kompendiet är en del av SBTF:s utbildningsmaterial på Nivå 2 och innehåller ett flertal övningar både för taktik- och teknikträning.Pingisteknik från grunden
Instruktions-dvd som innehåller alla grunder när det gäller slagteknik, förflyttningar, servar och returer. Dvd:n är en del av utbildningsmaterialet för de nya tränarutbildningarna.

 


Pingis från grunden

Reviderad version av klassiska "Bordtennis för ungdom".
Bra bok för den som vill lära sig grunderna kring teknik & metodik, träningsplanering , regler mm.

 


Pingpong Hålligång

Många tips och förslag på övningar och lekar med racket och boll. Pedagogiska illustrationer gör övningarna lätta att förstå.
Utbildningsmaterial på nivå 1 vid utbildningen Ungdom 1

 


KUL Klubbutbildning för ledare

Utbildningskompendie för nivå bas. Första utbildningen i SBTF:s ny utbildningsstruktur för tränare utgår från detta häfte. Ett perfekt hjälpmedel för utbildning inom klubben eller distriktet. Kompendiet behandlar diverse delar som bl.a ledarskap, teknik, kost, föreningslära, tävlingsformer. mm. Utbildningen kan med fördel annordnas tillsammans med SISU i lärgruppsform.

 


Tyresö BTK:s pingisskola

Utbildningsmaterial för nivå 1. Pingisskolematerial med 10 lektioner som ingår i utbildningsmaterialet för den nya utbildningen Ungdom 1. Författare Ulf Bjöns och Fredrik Quistbergh

 


Grundfärdigheterna, övningskompendie
 
Utbildningsmaterial för Nivå 1. Övningskompendie med de 14 motoriska grundfärdigheterna och hur du kan träna dem. För en förbättrad teknikinlärning har du som tränare här ett hjälpmedel för hur du kan träna generell grovmotorik. Kompendiet ingår i nya utbildningen Ungdom 1 och är skrivet av Emanuel Christiansson och Sandra Rusk.
Teknikmärket
Teknikmärket handledning
Utbildningsmaterial för nivå 1. Här ges du som spelare möjlighet att ta "pingisens
simborgarmärken". Det finns nivåerna guld, silver och brons
för skola resp. klubb.


NYTT!
Regelbok i bordtennis

Samtliga regler för bordtennisspelet samlade.

 

Priserna inkluderar moms, porto tillkommer.

Uppdaterad: 13 APR 2018 14:42 Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapportering

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info