Hoppa till sidans innehåll

Härligt gäng på tränarutbildning U2

12 OKT 2020 13:21
Hela 21 tränare genomförde under den gångna helgen den avslutande delen av tränarutbildningen "Ungdom 2" i Köping Arena. Ett stort deltagarantal med tränare i olika åldrar, många yngre, och glädjande nog fyra tjejer, tog plats i utbildningslokalen.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2020 13:21

Josefine Junggren och Ebba Hult från Linköpings PK, Jessica Larsson från Ängby SK och Yijie He från Mariedals SK var de fyra tjejerna som deltog. Det var bra diskussioner från starten på fredagskvällen till avslutet vid söndag lunch. Utbildningen innehöll ämnen som fysisk träning, fysiska tester, slagteknik och förflyttningar, spelstilar samt taktiska grunder.

I och med den speciella situation, som vi alla befinner oss i sedan tidigt i våras, genomfördes den första kursdagen digitalt redan den 27 juni. Där var fokus på de delar av utbildningen som kunde hållas i form av videomöte, t.ex. träningsplanering.

Under tiden mellan den första utbildningsdagen och den fysiska återträffen fick deltagarna i uppgift att analysera ett antal matcher och berätta hur de själva hade coachat i de specifika matcherna. Bland matchanalyserna var Mattias Karlssons VM-final 2019 och Linda Bergströms och Stina Källbergs utmanarmatch från i våras.

Resterande delar genomfördes alltså nu i helgen i Köping Arena där förutsättningarna för både praktik och teori är optimala. 

Med på utbildningen var även Alexandra Sandéhn, som ville ta del av hur utbildningen genomförs i praktiken. Alexandra arbetar med att ta fram en ny utbildningsstruktur som bl.a. innefattar ett nytt digitalt och uppdaterat utbildingsmaterial för Svenska Bordtennisförbundet. Alexandra arbetar tillsammans med ett antal kollegor och det nya utbildningsmaterialet består bland annat av en del filmade sekvenser.

Ledare för utbildningen har varit Bengt Johansson, Mats Hedin och Christian Björklund.

Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info