Hoppa till sidans innehåll

U1-utbildning i Västerås

10 DEC 2018 10:33
Helgen 24-25 november arrangerades en U1-utbildning i Västerås. Nedan följer en sammanfattning från utbildningstillfället författad av utbildningsledaren Bengt Johansson.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2018 10:33

Ledare, spelare och tränare från Hallstahammars BTK, IF Norcopensarna och Västerås BTK träffades under helgen den 24-25 november tillsammans med instruktörerna Bengt Johansson och Marie Persson i Klöverhallen där Västerås BTK har sin fina träningsanläggning.

Deltagarna upplevde instruktörskursen som oerhört givande, och fick med sig många nya kunskaper både inom teori och praktik som de kommer att ha stor nytta av när unga pingisspelare ska utveckla sitt pingiskunnande.

De deltagande föreningarna såg ljust på framtiden vad gäller pingistillväxten och IF Norcopensarna från Norrköping har satsat hårt på pingisskolan sedan augusti och är redan nu i november uppe i 30 nybörjare i åldern 8-13 år.
IF Norcopensarnas träningsanläggning i Norrköping har plats för ännu flera nybörjare, och det är just därför som Bosse Lagerqvist och Petra Fritzen tog tillfället i akt för att lära sig mera om bland annat barnens utveckling och inlärning, serveträning, den grundläggande slagtekniken, förflyttningar och roliga övningar.

– Vi måste utbilda flera ledare i föreningen och ett första steg är ju nu att vi har fått ta del av ”U1-utbildningen” som vi kan delge till våra framtida tränare. Det kursmaterial som vi fick med oss kommer vi ha stor nytta av. Efterhand ska ju naturligtvis de som vill satsa på en tränarkarriär även få gå de olika kurserna som finns till förfogande i SISUs och SBTFs regi säger Bo Lagerqvist IF Norcopensarna.

VBTK:s fina träningshall med angränsande konferensrum gav fina förutsättningar för en lyckad kurs tycker kursledaren Bengt Johansson.
– Både Norco och VBTK var "stora" klubbar med både topp och bredd förr i tiden. Förutsättningarna både anläggnings mässigt och befolkningsmässigt finns hos båda klubbarna att växa och komma tillbaka till gamla goda tider. En viktig del i denna process är att tränare och ledare finns på plats att ta emot nya intresserade.
– Ett härligt gäng som tog och gav vilket skapade den dynamik som en bra kurs har. Spännande med 50 års ålder mellan yngsta och äldsta deltagare avslutar Bengt Johansson.

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang
OS-kval
21-25 april, Guimaraes, Portual
Hemsida
Resultat
Webbsändning

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info