Hoppa till sidans innehåll

TävlingsledarutbildningVälkommen till Svenska Bordtennisförbundets, SBTF:s, nya tävlingsledarutbildning. Sedan december 2020 har SBTF börjat arbeta med bl.a. tränarutbildningar via en ny utbildningsplattform. Även den digitala delen av tävlingsledarutbildningen finns där nu, tillgänglig för de som anmäler sig till tävlingsledarutbildningar. 

Den nya tävlingsledarutbildningen blir en kombination av en digital del, som ska vara genomförd och godkänd, innan du deltar på den fysiska delen. Du anmäler dig här nedan till båda delarna. Den digitala utbildningen kommer du att kunna genomföra under någon vecka i oktober och inlämningsuppgiften ska senast vara inskickad torsdag 21 oktober. Vi samverkar med Norrlands BTF för att genomföra utbildningen. 

Fysisk utbildningsdag: Lördag 30 november i Bygdegården i Docksta. 

OBS! P.g.a. rådande omständigheter jobbar vi för att hitta en säker och trygg utbildning för alla intresserade. 

Sista anmälningsdag är söndag 10 oktober.

Varmt välkommen!Utbildningen:

Syftet med utbildningen är att samtliga tävlingsarrangörer i Sverige ska få samma grundkunskaper, när det gäller kraven på en tävlingsledare, samt att höja kvaliteten på våra tävlingar.

Vi arbetar med ett uppdaterat och moderniserat utbildningsmaterial och utbildningen består av en digital och en fysisk del. Den digitala delen kommer du att få tillgång till senast i början av augusti (datum kommer senare). Den delen består av bland annat materialet "Att arrangera en pingistävling" och flera andra dokument, en enklare tidssättningsövning samt quiz-frågor. Den fysiska delen, som går av stapeln i Linköping lördag 18 september innehåller bl.a. reflektioner och frågor från den digitala utbildningen samt övningar om lottning och tidssättning. I samband med utbildningen kommer du att få en översiktlig genomgång av tävlingsprogrammet TTCoordinator. 

Krav på tävlingsledaren:

Så här uttrycks kraven i SBTF:s Tävlingsregler §24:

”För tävlings genomförande ansvarar, av arrangören utsedd, tävlingsledare. Från och med säsongen 2005/06 skall tävlingsledaren ha genomgått SBTF:s tävlingsledarutbildning för att tävlingssanktion skall beviljas”.

Tidpunkt:

Fysisk utbildning lördag 30 oktober kl. 10-18 i Docksta, Kramfors kommun.

Plats:

Utbildningen kommer att hållas i Docksta Bygdegård. GPS: Friluftsbyn 102, Docksta.

Kostnad:

1 500 kr, vilket inkluderar kurskostnad för den digitala och fysiska delen, för- och eftermiddagsfika, lunch, kurslitteratur och del i konferensrum. 

Utrustning:
Vi vill att deltagarna tar med sig egen bärbar dator för att kunna öva i programmet TTCoordinator. PC förordas eftersom Mac inte är kompatibel med tävlingsprogrammet.
Du får tillgång till en övningslicens i 14 dagar. Om du inte har egen dator får du räkna med att köra tillsammans med någon annan deltagare. 

Utbildningsledare:
Daniel Wiberg, SBTF

Anmälan:
Avgiften för utbildningen betalas via Swish eller kort i samband med din anmälan, sista anmälningsdag är 10 oktober.

Anmälan är bindande. 

Avbokning:

Vid uppvisande av läkarintyg återbetalas 1 000 kr. 

Behöver du boende:

Behöver du boende bokar du det själv. Kontakta Magnus Norgren om du vill boka boende. Boendet sker på Villa Orrbacken. Magnus har kontaktuppgifter:

This is a mailto link eller tel: 070-691 63 20.

Vill du veta mer?
Ta kontakt med utbildningskoordinator Marit Brodd Almgren, This is a mailto link tel: 073 749 08 11.
Varmt välkommen med din anmälan!


 

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info