Hoppa till sidans innehåll

Utbildningar


Här kan du hitta all information om utbildningar inom SBTF:s och SISU:s regi.

Svenska Bordtennisförbundet erbjuder svenska bordtennisföreningar och SDF (distrikt) utbildning inom områdena tränare, domare, tävlingsledare. SISU Idrottsutbildarna kompletterar dessa utbildningar och arrangerar även egna utbildningar inom bl.a organisationslära och IdrottOnline Klubb. Utbildningarna erbjuds av flertalet distrikt och det är även tillåtet att gå en utbildnining i ett närliggande distrikt om utbildningen inte erbjuds i det egna.

Tränarutbildning (ny 2020)
SBTF genomför en översyn och uppdatering av tränarutbildnigar. En ny, digital första tränarutbildning finns publicerad: Bordtennistränare Bas. Under senare delen av 2021 räknar vi med att publicera även Bordtennistränare Klubb, som är den andra delen i tränarutbildningen. Även Bordtennistränare Elit och Bordtennistränare Pro är under planering och produktion.

I ett övergångsskede kommer vi också att erbjuda tränarutbildningen "Ungdom 2" under sommaren 2021, i samverkan med Christian Björklund och Bengt Johansson. 


Domarutbildning
Riktar sig till de som gått distriktsdomarutbildning i sitt distrikt som vill gå vidare till att utbilda sig som förbundsdomare. Som förbundsdomare har du bl.a. rätt att döma högre divisioner i seriespelet. I kombination med en godkänd tävlingsledarutbildning kan du som förbundsdomare även agera överdomare på nationella och internationella tävlingar.

Ett arbete med att uppdatera och modernisera domarutbildningarna pågår under 2021. Vi återkommer när vi har med information att lämna. 


Tävlingsledarutbildning
Tävlingsledarutbildningen är för dig som är tävlingsarrangör av nationella och/eller internationella A-D tävlingar. Om du är förbundsdomare kan du, i kombination med godkänd tävlingsledarutbildning, agera överdomare på nationella och internationella tävlingar.

Under hösten 2018/våren 2019 har vi gjort en översyn och uppdatering av utbildningsmaterialet och utbildat nya utbildare. OBS! Under 2021 pågår ett arbete för att uppdatera tävlingsledarutbildningen och kombinera digital och fysisk utbildning. 

Om du som ny tävlingsarrangör behöver stöd och hjälp inför en tävling kan vi erbjuda kontakter för att vara "prao" på en redan etablerad tävling. Ta iså fall kontakt med utbildningssamordnare This is a mailto link


Organisationslära
Dessa utbildningar arrangeras i första hand av SISU idrottsutbildarna i respektive distrikt. Idrottens föreningslära (IFL) är en av dessa utbildningar.


IdrottOnline Klubb
IdrottOnline är idrottens system för administration och kommunikation. SISU annordnar utbildningar runt hemsida och medlemsregister.

Uppdaterad: 19 MAR 2018 09:44 Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

Webbsändningar
Fre-sönd

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info