Hoppa till sidans innehåll

Utbildningar


Här kan du hitta all information om utbildningar inom SBTF:s och SISU:s regi.

Svenska Bordtennisförbundet erbjuder svenska bordtennisföreningar och SDF (distrikt) utbildning inom områdena tränare, domare, tävlingsledare. RF/SISU kompletterar dessa utbildningar och arrangerar även egna utbildningar inom bl.a organisationslära och IdrottOnline Klubb. Utbildningarna erbjuds av flertalet distrikt och det är även tillåtet att gå en utbildnining i ett närliggande distrikt om utbildningen inte erbjuds i det egna.

Tränarutbildning (nya lanseringar från 2020, pågår)
SBTF genomför en översyn och uppdatering av tränarutbildnigar. En ny, digital första tränarutbildning finns publicerad: Bordtennistränare bas, från december 2020. 

Den andra delen, Bordtennistränare klubb, består av två delar; en digital del och en fysisk del. Utbildningen lanserades under våren 2022 och genomförs med stor regional spridning för att effektivisera för deltagare runt om i landet. 

Den tredje delen, Bordtennistränare elit, är i planerings- och produktionsstadiet. Utbildningen planeras att komma i produktion sent 2022 eller tidigt 2023. 

Även arbete med den fjärde delen, Bordtennistränare pro, planeras. Sommaren 2022 genomför High Level Coaching Course, se länk med information. Utbildningen leds av bl.a. Anders Thunström. 


Domarutbildning
Svenska Bordtennisförbundet lanserar inom kort den digitala distriktsdomarutbildningen. För att distrikt och föreningar på ett enkelt, effektivt och attraktivt sätt ska kunna erbjuda domarutbildningar nära användarna har 30-talet utbildare utbildats under våren 2022. Mer information kommer inom kort (juni 2022). 

Den högsta nationella domarnivån i Sverige är förbundsdomare. En tidigare framtagen förbundsdomarutbildning finns framtagen och riktar sig till de som gått distriktsdomarutbildning i sitt distrikt som vill gå vidare till att utbilda sig som förbundsdomare. Som förbundsdomare har du bl.a. rätt att döma högre divisioner i seriespelet. I kombination med en godkänd tävlingsledarutbildning kan du som förbundsdomare även agera överdomare på nationella och internationella tävlingar.

Ett arbete med att uppdatera och modernisera domarutbildningarna har påbörjats under 2021 och inom kort kommer den digitala distriktsdomarutbildningen att publiceras. Vi återkommer när vi har med information att lämna. 


Tävlingsledarutbildning
Tävlingsledarutbildningen är för dig som är tävlingsarrangör av nationella och/eller internationella A-D tävlingar. Om du är förbundsdomare kan du, i kombination med godkänd tävlingsledarutbildning, agera överdomare på nationella och internationella tävlingar.

Under de senaste åren har ett arbete utförts för att uppdatera tävlingsledarutbildningen och kombinera digital och fysisk utbildning. Den nya tävlingsledarutbildningen lanserades hösten 2021.

Om du som ny tävlingsarrangör behöver stöd och hjälp inför en tävling kan vi erbjuda kontakter för att vara "prao" på en redan etablerad tävling. Ta iså fall kontakt med utbildningssamordnare This is a mailto link


Organisationslära
Dessa utbildningar arrangeras i första hand av SISU idrottsutbildarna i respektive distrikt. Idrottens föreningslära (IFL) är en av dessa utbildningar.


IdrottOnline Klubb
IdrottOnline är idrottens system för administration och kommunikation. SISU annordnar utbildningar runt hemsida och medlemsregister.

Uppdaterad: 19 MAR 2018 09:44 Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info