Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsledarutbildningar


Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, lanserar den 11 december 2020 en ny utbildningswebb. 

Status juni 2022:
Under hösten 2021 har en ny, uppdaterad och modern tävlingsledarutbildning hittat till Svenska Bordtennisförbundets, SBTF:s, utbildningsplattform. Utbildningen är en kombination mellan en digital del, en digital träff och en fysisk träff. Under pandemin har vi fått avstå ett utbildningstillfälle, som var tänkt i maj 2020. Istället har vi kunnat arbeta med att ta fram den nya kombinerade digitala och fysiska utbildningen. Det är genom duktiga och erfarna tävlingsledare som utbildningen nu är på plats, främst tack vare Roger Edeflod.

Under hösten 2021 och våren 2022 har vi anordnat tävlingsledarutbildningar i Linköping, Docksta, Malmö och Borås. För hösten 2022 planeras en specialbeställd utbildning i trakterna kring Lessebo. 

Innan man som deltagare deltar på den fysiska träffen ska man ha genomgått den digitala utbildningen, lämnat in inlämningsuppgift och svarat på kontrollfrågor samt deltagit på den digitala träffen (ca en vecka innan fysiskt utbildningstillfälle). 

Utbildare är: Mika Hasmats, Roger Edeflod, Daniel Olsson och Ola Ågren. (Daniel Wiberg är också utbildare men befinner sig på ett längre utlandsuppdrag t.v.)

Årligen planeras en utbildarträff för utbildare och nya utbildningstillfällen ska publiceras i en utbildningsplan så att du vet när nästa möjlighet till utbildning finns tillgänglig. Planen är att kontinuerligt under varje vår sprida på utbildningstillfällen mellan landets fyra ”regioner” i ett jämnt flöde.

Tävlingsledarutbildningen syftar främst till att tävlingar ska genomföras med datastöd. Det finns ett utbildningsmaterial som grund för utbildningen. Länk till Att arrangera en pingistävling. Övningar genomförs i lottning och tidsättning och vi går igenom hur man använder TTCoordinator som administrativt stöd för tävlingar. För att utbilda sig till tävlingsledare bör man ha fyllt 18 år. 

Målet är att samtliga tävlingsarrangörer i Sverige ska besitta samma grundkunskaper för vad som krävs av en tävlingsledare samt att i stort höja kvaliteten på våra tävlingar.

Krav på tävlingsledaren: 

Följande är ett utdrag ur SBTF:s Tävlingsregler §24.
”För tävlings genomförande ansvarar av arrangören utsedd tävlingsledare. Tävlingsledaren skall ha genomgått SBTF:s tävlingsledarutbildning för att tävlingssanktion skall beviljas”.

Erfarenhetsutbyte för erfarna tävlingsledare
Årligen anordnar SBTF en digital träff för tävlingsledare i slutet av augusti inför säsongsstart. Träffen innehåller nyheter och möjligheter till erfarenhetsutbyte med kollegor. Även några spelare kommer att delta för att ge sin syn på hur en bra tävling ska vara. 

Länk till nästa digitala träff 25 augusti 2022.

Arrangemangslistan

Har du frågor och funderingar, kontakta utbildningskoordinator Marit Brodd Almgren; This is a mailto link tel: 073 749 08 11.

Uppdaterad: 16 JAN 2018 14:09 Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info