Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsledarutbildningar


Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, lanserar den 11 december 2020 en ny utbildningswebb. 

Status oktober 2021:
Under hösten 2021 har en ny, uppdaterad och modern tävlingsledarutbildning hittat till Svenska Bordtennisförbundets, SBTF:s, utbildningsplattform. Utbildningen är en kombination mellan en digital del och en fysisk träff. Under pandemin har vi fått avstå ett utbildningstillfälle, som var tänkt i maj 2020. Istället har vi kunnat arbeta med att ta fram den nya kombinerade digitala och fysiska utbildningen. Det är genom duktiga och erfarna tävlingsledare som utbildningen nu är på plats, främst tack vare Roger Edeflod.

En utbildning för tio deltagare genomfördes i mitten av september i Linköping där Mika Hasmats var utbildare. Två utbildaraspiranter för Norrland deltog också; Daniel Wiberg och Ola Ågren.

Nästa tävlingsledarutbildning går av stapeln i Malmö den 30 oktober. Då är Roger Edeflod utbildare, tillsammans med utbildaraspiranten Daniel Olsson, som utbildar 15 nya tävlingsledare vid en fysisk träff. Deltagarna ska innan ha genomgått den digitala delen av tävlingsledarutbildningen med inlämningsuppgifter, kontrollfrågor och tagit del av annat material.  

Ännu en tävlingsledarutbildning finns tillgänglig och den går fysiskt av stapeln lördag 30 oktober i Kramfors. De sju deltagarna genomför den digitala delen under mitten/slutet av oktober. Utbildare är Daniel Wiberg.

Framöver planeras en utbildarträff för utbildare och nya utbildningstillfällen ska publiceras i en utbildningsplan så att du vet när nästa möjlighet till utbildning finns tillgänglig. Planen är att kontinuerligt under vår och höst varje kalenderår sprida på utbildningstillfällen mellan landets fyra ”regioner” i ett jämnt flöde.

Tävlingsledarutbildningen syftar främst till att tävlingar ska genomföras med datastöd. Det finns ett utbildningsmaterial som grund för utbildningen. Länk till Att arrangera en pingistävling. Övningar genomförs i lottning och tidsättning och vi går igenom hur man använder TTCoordinator som administrativt stöd för tävlingar. För att utbilda sig till tävlingsledare bör man ha fyllt 18 år. 

Målet är att samtliga tävlingsarrangörer i Sverige ska besitta samma grundkunskaper för vad som krävs av en tävlingsledare samt att i stort höja kvaliteten på våra tävlingar.

Krav på tävlingsledaren: 

Följande är ett utdrag ur SBTF:s Tävlingsregler §24.
”För tävlings genomförande ansvarar av arrangören utsedd tävlingsledare. Tävlingsledaren skall ha genomgått SBTF:s tävlingsledarutbildning för att tävlingssanktion skall beviljas”.

Arrangemangslistan

Har du frågor och funderingar, kontakta utbildningskoordinator Marit Brodd Almgren; This is a mailto link tel: 073 749 08 11.

Uppdaterad: 16 JAN 2018 14:09 Skribent: Marit Brodd Almgren

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Tisdag 26/10, omgång 3
Munkedals BTK-Halmstad BTK
Falkenbergs BTK-BTK Rekord
BTK Kävlinge-Söderhamns UIF

Evenemang

WTT Contender Tunis
24-30/10, Tunis, Tunisien
Resultat
Webbsändningar
Kval
Huvudrunda (bord 1)
Huvudrunda (bord 2-4)

WTT Youth Contender Lignano
24-30/10, Lignano, Italien
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 3, 26/10

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info