Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


Pingisstjärnan Ingela Lundbäck och Mario Furlan, basketledare i BK Vråken, prisades när Region Norrbotten delade ut sitt årliga idrotts- och idrottsledarstipendium.
 
Frihet under ansvar, skulle man kunna kalla det. Åsa Christensen är ledaren som skapar nya ledare, nästan i smyg. – Det är underbart att se ungdomar ta plats och utvecklas, säger hon.
 
Baskettränaren Mattias Kenttä hyllar Samsyn Norrbotten. Avtalet som de stora lagidrotterna innebandy, fotboll, handboll, ishockey och basket skrivit på ska underlätta för unga aktiva, till och med 15 år, att hålla på med flera idrotter samtidigt.
 
Nu öppnar vi på RF-SISU Norrbotten ett nytt lokalkontor i Gällivare - vi vill fira det tillsammans med dig. Onsdag 30 november bjuder vi representanter från idrottsföreningar i Gällivare på lunch och berättar om vilket stöd vi kan vara för er.
 
Distriktsidrottscheferna i landets fyra nordligaste distrikt flaggar i en debattartikel för problemen som ökade bränslepriser fört med sig. Kostnadsökningen är särskilt kännbar i norr där avstånden är långa och täckningen av kollektivtrafik är sva...
 
Idrottsrörelsen är mycket mer än bara idrott! Att lära sig nya saker och utvecklas tillsammans med andra, det är folkbildning!
 

Välkommen till oss Oskar!

(2022-10-18 12:46)
Oskar Leinonen är RF-SISU Norrbottens nyaste medarbetare. Han kommer att jobba som idrottskonsulent med fokus på folkbildning och att stödja idrottsföreningar som vill utvecklas.
 
Lokalkontoret i Gällivare flyttar in i nya lokaler vid Gällivare IP. Kontoret i Överkalix läggs ned då vår idrottskonsulent valt att anta nya utmaningar.
 
Unga, driftiga och ansvarsfulla. I Luleå Ridklubb ordnar ungdomssektionen mängder av aktiviteter. Kunskap i hur de löser uppdragen får de längs vägen. De lär av och med varandra och utvecklas tillsammans. Folkbildning när den är som bäst.
 
Riksidrottsförbundet släpper idag råd och tips till förbund och föreningar hur de kan minska elanvändning, minska kostnader och bidra till lägre elpriser i samhället.
 
Vill ni få fart på utvecklingen, öka engagemanget och vara en trygg förening med verksamhet i toppklass? Då ska ni söka stöd till och utse en utbildningscoach i föreningen.
 
Rörelserik, rolig och perfekt för barn med spring i benen. Idrottens dag blev en minnesvärd historia för 1200 skolbarn i Piteå och för de idrottsföreningar som dukat upp med roliga aktiviteter.
 
Fredag den 30 september arrangeras Idrottens dag över hela landet. I Piteå bjuds 1200 elever från 8 skolor på en rörelserik och rolig dag i Piteå Energi Arena, där barnen får testa många olika idrotter.
 
10 idrotter, 550 aktiva idrottsungdomar och kamper mellan 3 länder. Haparandafriidrottaren Abdihamid Nur var glad över att få representera Sverige i Barents Summer Games i Tromsö.
 
Få kommuner i Norrbotten har en aktuell analys över tillgången till idrottsytor i kommunen. Det är oroande. Det saknas även långsiktiga planer för underhåll av befintliga anläggningar. Många är byggda på 60- och 70-talet och är uttjänta.
 
12

Instagram

 

Facebook

 

Profixio

 

SPA Pingis

 

ParaMe

Postadress:
Norrlands BTF
Björngatan 12
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@nbtf.se

Se all info