Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Norrbotten


15 oktober 2022, då är Norrbottens Idrottsforum tillbaka. Inspirationsföreläsning med rallystjärnan Tina Thörner och utbildningar för tränare och andra föreningsengagerade. En tid att samlas, inspireras och lära sig nya saker tillsammans.
 
Större variation, gladare barn och unga ledare som får lära över idrottsgränserna. Det är några av pluseffekterna när Lulegymnasterna och Luleå Friidrottsförening arrangerar en gemensam sommarskola för första gången.
 
Vill din förening skapa nya och eller bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla? Då kan ni söka RF:s anläggnings- och idrottsmiljöstöd. Ansökan senast den 26 september 2022.
 
RF-SISU Norrbotten vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.
 
Är ditt drömyrke att arbeta med idrottsrörelsen och stödja idrottsföreningar i sin utveckling? Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!
 
Närmare hälften av idrottsföreningarna i Norrbotten upplever ett stort renoveringsbehov av anläggningar och idrottsytor. 24 % uppger också att de har stort behov av fler tider för att bedriva verksamheten.
 
Fredagen den 20 maj genomfördes äntligen Idrottens dag i Pajala. Sammanlagt deltog nästan 600 barn och ungdomar från grundskolorna.
 
Just nu pågår landsbygdsriksdagen. Den övergripande frågeställningen är hur vi tillsammans formar framtidens landsbygd till en attraktiv och levande plats där människor vill bo och verka - en fråga där idrotten bidrar med både svar och möjligheter.
 
Barents Summer Games i Tromsö blir av den 2-4 september, men utan deltagare från Ryssland. Det blir nu i stället en kamp mellan 1000 ungdomar från Norge, Finland och Sverige (Norr- och Västerbotten) i 16 idrotter och 3 parasporter.
 
Hög smittspridning gjorde att Idrottens dag i Pajala ställdes in med kort varsel i höstas. 20 maj får Pajalabarnen en egen, extrainsatt Idrottens dag med rörelseglädje och prova-på-aktiviteter tillsammans med ortens idrottsföreningar.
 
Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag på skolor runt om i hela Norrbotten. Vill din förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?
 
Sparbanken Nord samarbetar med Rädda Barnen och RF-SISU Norrbotten och avsätter 1,5 mkr inom ramen för sitt samhällsengagemang för särskilt stöd till flyktingmottagande.
 
RF-SISU Norrbottens årsstämma är nu genomförd. Leif Nordström, Boden omvaldes till ordförande och ny i styrelsen är Margareta Bäckström Lindgren från Luleå.
 
För den som inte har så bra koll på hur idrotten i Sverige fungerar finns "Idrott - en bra start på livet”. Foldern finns på många olika språk, bland annat Ukrainska. Den beskriver enkelt och informativt det viktigaste att veta.
 
Med pompa och ståt invigdes nya Idrottens Hus på Bergnäset i Luleå den 5 april. Förutom mingel och god mat bjöds det på fina samtal med idrotten i fokus.
 
12

Instagram

 

Facebook

 

Profixio

 

SPA Pingis

 

ParaMe

Postadress:
Norrlands BTF
Björngatan 12
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@nbtf.se

Se all info