Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bordtennisförbundet


Svenska Bordtennisförbundets flaggskepp, Bordtennis-SM, skulle ursprungligen ha spelats 3-6 mars 2022 men flyttas nu till försommaren, 2-5 juni. Mästerskapet spelas i Brinova Arena, Karlskrona.
 
Svenska Bordtennisförbundets tävlings- och serieansvarige, Bengt Andersson, kommer under våren lämna sin tjänst och vi söker nu hans efterträdare.
 
Svenska Bordtennisförbundet kan med glädje och stolthet, berätta att den andra delen av tränarutbildningar – Bordtennistränare klubb – är lanserad och finns öppen för anmälningsmöjlighet fram till och med 26 januari.
 

Veteran-SM flyttas

(2022-01-17 16:33)
På grund av den rådande pandemin och den för tillfället höga smittspridningen kommer Veteran-SM i Halmstad Arena 27-30 januari flyttas till 19-22 maj 2022.
 
SBTF söker en central fystränarfunktion till landslagsverksamheten.Uppdraget pågår under 2022 och 2023 med cirka 100-130 arbetsdagar per år.
 
Svenska Bordtennisförbundet arbetar för att få fler barn att hitta tillbaka till föreningsidrotten och att bli aktiva genom rörelseförståelse. Via RF:s projekt "Rörelsesatsning i skolan" har vi därför tagit fram STIGA PING PONG POWER Skolpaket.
 
I oktober månad upptäckte Svenska Bordtennisförbundet ett problem med datarankingen som gör att fel poäng visas. SBTF kontaktade genast leverantören Profixio med önskemål om skyndsam åtgärd men tyvärr har problemet ännu inte åtgärdats.
 
41-årige Dennis Lindahl från Vinslöv i Skåne, numera bosatt i Mora, Dalarna, utsågs igår till ny ordförande i Svenska Bordtennisförbundet. Dennis efterträder Petra Sörling som haft positionen sedan 2013.
 

Pingisiaden 2022

(2022-01-11 10:08)
I helgen som var så spelades riksfinalen av Pingisiaden för spelare 2009 eller senare. Pojkarna spelade i Brännykyrkahallen i Stockholm samtidigt som flickorna spelade i Köping Arena i Köping.
 
Förväntningar, favoritskap och press på sig att vinna tävlingar är Truls Möregårdhs nya vardag och denna gång klarade han av det, med råge,
 
Stina Källberg segrade i damernas elitklass efter en klar seger med 4-0 i finalen mot Eslövs Filippa Bergand.
 
Rebecca Muskantor, Eslövs AI BTK och Borgar Haug, Halmstad BTK heter vinnarna av U20-klasserna i Sweden Tour Finals. Rebecca besegrade i sin final klubbkompisen Matilda Hansson medan Borgar vann över Spårvägens Martin Friis.
 
Under den sista dagen av Ligacupen och Sweden Tour Finals i Eslövshallen ska fyra Sweden Tour-klasser avgöras. Vinnarna i elitklasserna erhåller 40.000 kronor i prispengar.
 
Med absolut minsta möjliga marfinal, 10-9 i matcher och 11-9 i det avgörande dubbelsetet, vann Halmstad BTK finalen av Ligacupen mot Eslövs AI BTK och säkrade därmed sin första titel i detta spelformat.
 
Eslövs PK gjorde precis som förra året och segrade återigen i Ligacupen och precis som förra året stod Halmstad BTK för motståndet. Slutresultatet skrevs till 10-2.
 

Instagram

 

Facebook

 

Profixio

 

SPA Pingis

 

ParaMe

Postadress:
Norrlands BTF
Björngatan 12
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@nbtf.se

Se all info