Hoppa till sidans innehåll

Ping Pong Power Para


Ping Pong Power Para - hemsida

PING PONG POWER Para är ett rekryteringsprojekt som Svenska Bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade förbund och föreningar.  

Projektet riktar sig initialt till sex bordtennisdistrikt; Skåne, Göteborg, Örebro, Östergötland, Stockholm och Norrland. Flera/alla av distrikten samverkar med intresserade och bra paraföreningar även utanför distriktet.  

Syftet är att tydliggöra träningsmöjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning; fysisk eller intellektuell. Det finns uttalade föreningar i de nämnda distrikten som kommer att erbjuda bra veckoträning för de personer i målgruppen som vi lyckas nå.  

Som krydda på träningarna under hösten kommer månadsvisa möjligheter till större träningsaktiviteter att erbjudas genom att  sammandrag ordnas någonstans i regionen och de involverade föreningarnas träningsgrupper träffas tillsammans för gemensamma träningar, fikar ihop och har skoj. Vid dessa tillfällen är tanken att få besök av någon förebild inom parasporten, det kan vara tränare eller spelare. De ordinarie tidigare paraspelarna i distrikten ska också erbjudas träning och spel vid sammandragen.  

Det är viktigt att ge möjligheter till alla, oavsett förutsättningar, att spela pingis. Både Svenska Bordtennisförbundet och det internationella förbundet, ITTF, har som värdegrund att inkludera alla i bordtennisen #tabletennisforallforlife #pingisförallaöverallt. Även forskare från bland annat USA och Tyskland har visat på många hälsofördelar med pingis och kallat sporten för ”världens bästa hjärngympa” och det är något som vi vill visa upp även för spelare med någon form av funktionsnedsättning. 

Målgruppen funktionsnedsatta personer är många gånger svår att nå och det är en utmaning att rekrytera nya spelare. Genom goda samarbeten med distriktens parasportförbund och kompetenta, duktiga, erfarna och drivna ansvariga distriktspersoner hoppas vi på lyckade och goda resultat. 

Uppdaterad: 14 JUL 2021 10:13 Skribent: Ingela Lundbäck
E-post: Adressen Gömd

Instagram

 

Facebook

 

Profixio

 

SPA Pingis

 

ParaMe

Postadress:
Norrlands BTF
Björngatan 12
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info