Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Serier


Lagledaruppgifter 2022/23

Distriktsseriespelet i Norrland är uppdelat på tre så kallade distriktszoner: Norra Norrland som omfattar Norrbotten och Västerbotten, Mellersta Norrland som omfattar Jämtland och Ångermanland, samt Södra Norrland som omfattar Medelpad och Hälsingland.

Övriga serier, såsom Norrlandsserien för ungdomar och Polarcupen för motionärer, organiseras och spelas regionalt, det vill säga i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland-Härjedalen, Västernorrland och Gävleborg.

För att spela i någon av NBTF:s distriktsserier eller övriga serier krävs minst D-licens. Titta närmare på hemsidan för mer detaljerad information om varje serie. Alla regler för seriespel i Norrland hittas även i NBTF:s seriereglemente.

NBTF erbjuder följande möjligheter till seriespel under säsongen 2021-22:

DISTRIKTSSERIER

Division 3, damer. Damtrean startades första gången förra säsongen. Öppen för lag från hela Norrland att anmäla sig. Kvalificerar för spel i Division 2, det första steget i det nationella seriesystemet för damer. Damtrean spelas med tremannalag, först till sex vunna matcher.Möjligheter till samverkan med Dalarna och Nordöstra Svealand undersöks. Anmälningsavgift per lag till damtrean är 600 kr.

Division 4. Varje distriktszon i Norrland har sin egen Division 4-serie. I Division 4 spelar de lag som är kvalificerade för spel i Division 4 från förra säsongen, antingen genom att ha blivit nedflyttade från Division 3, uppflyttade från Division 5, eller spelandes i Division 4 utan att ha blivit vare sig uppflyttade eller nedflyttade. Anmälningsavgift per lag till Division 4 är 1,000 kr.

Division 5. Varje distriktszon i Norrland har sina egna Division 5-serier. En distriktszon kan beroende på antal lag och geografiska förutsättningar ha en eller två Division 5-serier. Till Division 5 råder öppen anmälan tillsammans med de lag som blivit nedflyttade från Division 4, samt till dess två Division 5-serier är fulltecknade. Anmälningsavgift per lag till Division 5 är 600 kr.

ÖVRIGA SERIER

Norrlandsserien. Norrlandsserien är NBTF:s ungdomsserie. Den är tillgänglig för ungdomar upp till och med 15 år och spelas i tremannalag. Norrlandsserien genomförs regionalt, det vill säga en serie i Norrbotten, en i Västerbotten osv. Regional samverkan är möjlig. NBTF bjuder in vinnarna av varje regional Norrlandsserie till en Norrlandsfinal. Anmälningsavgift per lag är 300 kr.

Polarcupen. Polarcupen är NBTF:s seriespel för motionärer, pensionärer, spelsugna föräldrar med flera. Ett försök att kombinera sport med social funktion. Polarcupen genomförs regionalt och spelas med tvåmannalag i Davis Cup-form. Spelare måste tillhöra en klubb samt fylla minst 35 år under säsongen för att kunna delta. Anmälningsavgift per lag är 300 kr.

Uppdaterad: 12 MAR 2021 18:40 Skribent: Ingela Lundbäck
E-post: Adressen Gömd

Instagram

 

Facebook

 

Profixio

 

SPA Pingis

 

ParaMe

Postadress:
Norrlands BTF
Björngatan 12
972 31 Luleå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info