Hoppa till sidans innehåll

Bordtennisserierna 2018-2019

03 MAJ 2019 15:19
De gotländska serierna färdigspelades den 6 april. Det var landsbygden som triumferade såväl bland seniorerna som bland ungdomarna.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2019 15:19

Hansa Hoburg vann division 4 A, Klintehamn division 4 B och Levide var starkast i ungdomsserien som spelades med tvåmannalag.

Det var i första hand Hansa Hoburg och VIF Gute som gjorde upp om seriesegern i division 4 A, alltså slutspelsserien. Lagen möttes också i en direkt avgörande match i sista omgången i Södervärnshallen.

- Det räcker för oss att vinna tre matcher mot VIF Gute, informerade David Nilsson i Hansa/Hoburg inför det spännande avgörandet.

Förlust med 3-6 skulle alltså räcka för Suderlaget. Det slutade 5-5 sedan Nilsson själv bidragit med två singelsegrar och även vinst i dubbeln med Göran Thomasson.

Hansa/Hoburg noterade totalt tre segrar och tre oavgjorda matcher i slutspelet i division 4 A. Öns sydligaste lag vann på sin jämnhet, alla fyra rutinerade spelare har bidragit.

VIF Gute kom alltså tvåa trots att man inte förlorade någon match varken i grundserien (som man vann utan poängförlust) eller i slutspelet. Men bara en seger och inte mindre än fem oavgjorda matcher i slutspelet räckte inte.

- Det har varit många riktigt jämna och spännande matcher den här säsongen, tyckte tävlingsledaren Egon Schwartz med all rätt.                                                                            

Klintehamn med Sonny Gustafsson som den klart lysande stjärnan vann division 4 B. Tvåan Fårösund var enda laget som hotade, 5-5 slutade helgens match mellan Klintehamn och Fårösund.

Sonny Gustafsson har för övrigt varit hela säsongens (grundserien och slutspelet) klart bästa spelare med 28 segrar och bara två förluster. De enda som lyckats besegra Sonny är Annika Ahlgren, IFK Visby och Erik Frändfors, Fårösund.

- Intresset för pingis tycker jag ökat på sistone, kanske borde vi starta en division 5-serie till nästa säsong, funderade Roland Jansson i Fårösund som också sitter med som en drivande kraft i Gotlands Bordtennisförbunds styrelse.

Att Levide skulle vinna Ungdomsserien var ingen direkt knall. Betty Engström (bortrest finaldagen) med 21-3 i matchkvot och Zacharias Jakobsson med 22-6 har spelat sig igenom serien med tolv segrar och bara två förluster. På finaldagen fick Liam Dylén hoppa in istället för Betty och bidrog med två segrar.

- Det är enda gången jag varit med. Kul att få vinna, tyckte Liam.

 Levides segrande lag i Ungdomsserien Zacharias Jakobsson (till vänster) och Liam Dylén. Liam fick hoppa in istället för bortresta Betty Engström på finaldagen.

 

Hansa/Hoburg vann division 4 A, i laget (från vänster) Håkan Gardell, David Nilsson, Malte Nilsson och Göran Thomasson.

 

                                                                                                        

Thomas Gottfridsson (text och foto)

Skribent: Mattias Ahlgren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Gotlands Bordtennisförbund
C/o Henrik Nolmark, Vårdklockegatan 13
621 57 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeo...

Se all info