Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande Östersjömästerskapen

25 JUL 2011 10:21
Kommande veckoslut 29 – 31 juli, fredag till och med söndag, är det dags för årets ÖSM i bordtennis i Södervärnshallen. 130 spelare från 50 klubbar, från Kebnekaise i Lappland till Mörrum i Blekinge i söder, är anmälda. 130 spelare i 27 klasser spelar över 700 matcher i ÖSM 2011.
  • Skapad: 25 JUL 2011 10:21

– Det blir pingis i dagarna tre och särskilt på lördagen är programmet späckat, säger Lasse Wahnström, tävlingsledare och Gotlands Bordtennisförbunds ordförande.

 

Gotlänningar i ÖSM

Alla som nyligen deltog och hade framgångar i Ö-spelen (Nat West Island Games) på Isle of Wight deltar också i ÖSM. Tidigare VIF/Gute-spelaren, 16-årige Nisse Lundberg, singelsegrare i Ö-spelen, har säkert stora chanser att gå långt i flera klasser. Nämnas bör också Eric Pettersson, VIF/Gute och Patrik Österberg, Levde IF, i juniorklassen. De har utvecklats mycket under den gångna säsongen.

 

Alla aktiva pingisklubbar på Gotland har spelare med i ÖSM. Dessutom deltar flera gotlänningar som numera spelar i klubbar på fastlandet. Det gäller Evelina Carlsson, Elin Schwartz och Jonas Berglund.

 

Bland damerna har troligen Evelina Carlsson, Dänningelanda BTK, stora chanser att gå långt. Även VIF Gutes Annika Ahlgren och Elin Schwartz är att räkna med. I ungdomsklasserna kan nog Lina Olofsson och Petra Österberg från Levide IF, överraska. Petra är väl förberedd eftersom hon, brodern Patrik och Eric Pettersson nyligen varit på ett träningsläger i Danmark.

 

Segerchanser

Gunnar Bäck, pingisexpert och tränare i VIF/Gute, tror att Fredrik Andersson, Falköpings BTK, kan nå final i Herrsingel Elit. Han ingår i svenska handikapplandslaget och representerade Sverige vid Paralympics i Kina. De svåraste motståndarna blir förmodligen Mats Lindmark, Kebnekaise BTK och Per Delby från Riddarens BTK.

I Damsingel Elit är Jennifer Jonsson favorit. Hon spelar i Lekstorps IF:s elitserielag och blev i våras SM-vinnare i U 20. Alla i elitserielaget deltar och kommer att ha ett träningsläger i Levide efter ÖSM.

 

Veteran från Östergötland

En verklig veteran som deltar i klasserna Herrsingel 50 och Herrsingel 40 är Lennart Björk, KFUM Norrköping. Det är nog inte många ÖSM han har missat de senaste 40 åren. Bland veteranerna måste också Per Svensson, Partille Pingis, nämnas. Han brukar alltid minst gå till semifinal i veteranklasserna. I veteranklasserna har vi också VIF/Gutes Ove Johansson, som i fjol gick till final både i herrar 40 och herrar 50.

 

Tidsschema

För varje klass gäller först poolspel och direkt därefter slutspel. Varje klass slutspelas alltså i ett sammanhang och det blir inte något särskilt finalspel på söndagen. Fullständig deltagarlista med starttider för varje klass finns på GBTF:s hemsida www.svenskbordtennis.com/gotland

 

Om ni vill veta mer om tävlingen, beräknad tid för finalspel i de olika klasserna, kontakta Lasse Wahnström, tel 0736- 60 90 84 eller Egon Schwartz, tel 070-20 90 117.

Skribent: David Nilsson

Postadress:
Gotlands Bordtennisförbund
C/o Henrik Nolmark, Vårdklockegatan 13
621 57 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeo...

Se all info