Hoppa till sidans innehåll

SM-Brons för Stratos på Lag-SM

04 SEP 2021 10:58
Stratosspelarna William Bergman och Elias Färdigh spelade i helgen lag-SM i Uppsala och deltog i klassen Pojkar 16 vilket gav ett överraskande brons.
  • Skapad: 04 SEP 2021 10:58

Stratosspelarna William Bergman och Elias Färdigh spelade i helgen lag-SM i Uppsala och deltog i klassen Pojkar 16 vilket gav ett överraskande brons.

Tävlingen spelas alla mot alla i David Cup-format med 2 singlar, en dubbel och 2 avslutande singlar. När ett lag uppnått 3 segrar avbryts matchen. 

William och Elias var på förhand rankade femma av de sex kvalificerade lagen, men efter fint spel och en verklig laginsats så blev det in liten skräll och ett brons! 

Killarna fick en fin start med två 3-2-segrar på lördagen mot Söderhamn och Ängby från Stockholm. Elias Färdigh började lördagen mycket bra och vann sina två singlar samt dubbeln tillsammans med William mot Söderhamns Dennis Larsson och Simon Lundqvist.

Elias fortsatte med vinst i första singeln mot Ängby när han slog Ludwig Ebenius med 3-2 i set efter underläge med 0-2. William Bergman utökade sånär till 2-0 men fick se sig besegrade efter att ha haft matchbollar mot en av tävlingarnas bästa spelare, defensivspelaren Alve Sjövold. Dubbelspelet fungerade bra hela helgen och gav vinst med 11-8 i skiljeset. Elias förlorade sedan mot Sjövold men William tog sin första seger i en jämn femsetare mot Ebenius. Därmed hade Stratoskillarna fått en kanonstart med två inledande segrar.  


Lördagskvällens match mot storfavoriterna och blivande mästarna David Björkryd och Charlie Carlsson, Eskilstuna gav förlust med 0-3, men en andraplats efter första dagens spel.

Söndagens första match gick mot blivande silvermedaljörerna Spårvägen, Stockholm och blev en förlust med 0-3 efter 2 förluster i hårda femsetare.

Sista matchen mot Rekord från Helsingborg skulle bli avgörande för vilket lag som skulle ta bronset. I en jämn och hård match blev det seger med 3-2 för Stratos efter att William Bergman kommit igång ordentligt med två singelvinster mot Mattias Sandholt och Hampus Wiener plus dubbelseger med Elias. 


-Härligt med ett brons, jublade killarna efteråt. Vi har kämpat och jobbat hårt hela helgen. När en av oss haft det lite tungt har den andre peppat och det gav resultat. Extra kul att dubbelspelet gick så bra, det var första gången vi spelade ihop på en tävling, avslutar de nöjda medaljörerna.

Elias är nyförvärv i Stratos inför denna säsong (kommer att i lagspel tävla för Stratos men individuellt spela för sin moderklubb Gefle) och en bättre start i Stratos-tröjan är svår att tänka sig!  

En stark start på säsongen av killarna som lovar gott inför kommande seriespel i division 1 östra. 

William och Elias studerar båda på riksidrottsgymnasiet i Köping och har nyligen inlett år 2 i skolan. 


E-post: Adressen Gömd

Planassist

Lundgrens-banner-idrottspriser-(2)_2558

Sisu

SBTF

Postadress:
Nordöstra Svealands Bordtennisförbund
Gamla Upsala SK, Vattholmavägen 96
754 40 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info