Hoppa till sidans innehåll

Team yngre


Team Nordöstra Svealand 2020-2021

Distriktslägret är till för att ge distriktets spelare i åldrarna 2007-2009 som just nu kommit lite längre i sin utveckling, ytterligare en möjlighet till utmaning på sin nivå- med andra spelare som vill satsa på pingis.

Med andra ord kan spelarna skifta mellan olika klubbar och årgångar beroende på utveckling, men vi vet att dessa spelare kommer mötas i ett flertal tävlingar framöver. Vi vill därför ge spelarna bra möjligheter att bli bättre på pingis men även underlätta och skapa bättre respekt och god anda- gentemot varandra, samt ge spelarna möjligheter till bättre gemenskap ute på tävlingarna: allt från uppvärmning och inslagning till att supporta varandra fram till final.

Förhoppningen är att deltagarna även underlättar för respektive klubbs fortsatta utveckling genom att vara goda föredömen och duktiga pingisspelare.

De som just nu är på lägre nivåer ser vi att klubbarna fortsätter att utveckla, måhända med klubbläger (motsv.) , antingen själva eller tillsammans med annan klubb i närområdet.

 

Vi vill att både klubbar och spelare ser distriksläger som något man kämpar för att kvalificera sig till. På så sätt höjer alla sin lägstanivå vilket gör att vi på sikt får fram fler bra spelare i distriktet.

 

Tillfällen:

• 5-6:e september - Nominering senast söndag 30:e aug, besked tisdag 1:a sept. 

• 31:a ok-1 nov - Nominering senast söndag 4 okt, besked onsdag 7:e okt

• 19-20:e december - Flyttat till 16-17:e jan, nomindering senast 8:e jan, besked senast 10 jan. 

• 30-31:a januari -Nominering senast söndag 8:e jan, besked onsdag 10:e jan. 

• 10-11:e april - Nominering senast söndag 7e mars, besked onsdag 10:e mars. 

 

2-dagarslägren som är i UTK-Hallen Uppsala.

Lördagar: kl. 12-17, övriga dagar: kl. 9-15.

 

Tränare:

Daniel Engström och Gustaf Holmberg.

Kostnad:

300kr/dag och då ingår lunchen på de dagar som är kl. 9-15. 

Avslutningsresa

Lämplig BC-tävling i april/maj. (Bestäms under hösten)

Deltagande:

Åldrarna i år är främst spelare födda mellan 2007–2009.

Klubbarna nominerar spelare ca 1 månad innan aktuellt läger. Med undantag från första lägret där det blir lite närmre inpå. Det är sedan upp till NÖS att ta ut och delge slutliga deltagare.

 

Från tidigare års distriktsläger har det visat sig att fokus & inställning varit skiftande och många har, mer eller mindre, gått på autopilot. För att ALLA spelare ska få ut maximalt av sin träning krävs att den nominerade spelaren faktiskt är införstådd med varför den ska åka på läger: att vara fokuserad, kämpa och slita med inställningen att bli bättre. Detta ser vi som en förutsättning.

- Vid uttagningsprocessen kan just detta komma att vara avgörande då flera spelare kanske håller samma nivå rent spelmässigt medans inställningen varierar. Är det flera spelare på samma nivå men färre platser, är inställning något vi tittar på.

  • Vi vill att spelaren ska förstå att resultaten kommer av bra fokus och rätt inställning
  • Vi vill att spelaren ska förstå varför man spelar bra/dåligt
  • Vi vill att spelaren ska få en positiv inställning till träning
  • Vi vill att spelaren ska bli säker och inte hoppa över grunderna och gå direkt på svårare moment
  • Vi vill att spelaren ska bli bättre på det den är sämre på & bättre på det som redan är bra

 

Man blir bra på det man tränar!

Avslutningsvis är det viktigt att vara förberedd både fysiskt & psykiskt när man kommer till ett krävande och intensivt läger.

 En del får kämpa lite extra men inställningen att vilja fortsätta trots att man är trött och kanske har lite ont (INGA skador) är jätteviktig. Detta är viktigt både på individuell nivå men även för gruppdynamiken.

Det som i slutändan skiljer vilka spelare som utvecklas mest är, återigen, dom med bra fokus & rätt inställning och vi vill få fram fler bra spelare.

Datarankingen är långt ifrån allt, men vi tror att en tydlig riktlinje för er föreningar när ni ska nominera spelare, är spelare som har ungefär 700 poäng och uppåt alt. div 3 på ungdomstouren. 

Nominerade spelar mails in till: This is a mailto link

 

Uppdaterad: 29 AUG 2018 21:12 Skribent: Viktor Åhlander

Postadress:
Nordöstra Svealands Bordtennisförbund
Gamla Upsala SK, Vattholmavägen 96
754 40 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info