Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

2019/2020


Om BD-Touren

BD-touren är en breddtävling i bordtennis som startade på initiativ av Varekils IF 2005 i Bohuslän Dals bordtennisförbund. 

Flickor och pojkar blandas i olika divisioner efter spelstyrka i ålder upp till 17 år (junior)  Som mest har en deltävling haft 15 divisioner. Tävlingsformen gynnar spelare som sent börjat spela bordtennis och är inkluderande mot olika funktionshinder.

Varje division består av 10-12 spelare. Inledningsvis spelas i två 5-6 pooler. Varje pool spelas på två bord och spelarna är domare. De två bästa går till A-slutspel (bildar ny 4 pool, där man tar med spelad match) och övriga får spela B-slutspel som spelas i cupform. 

Priser delas ut till spelarna i i A-slutspelet och till segraren i B-slutspelet.

Föreningarna anmäler sina spelare efter spelstyrka och detta samt tidigare resultat utgör grunden till divisionsindelningen. I år har 210 ungdomar deltagit i deltävlingarna. Sedan starten har 1167 spelare som spelat minst en deltävling.

Arrangerande förening har fasta domare i de två lägsta divisionerna. Övriga föreningar hjälper till att vara divisions ansvarig för en division eller delar på uppgiften med en annan förening. Det innebär att hen ser till att spelet flyter på i de två poolerna och slutspelen och utser domare om det blir en 5 pool. Det är inget att oroa sig över då det alltid finns hjälpande händer.

Spelare som spelat fyra deltävlingar erhåller en T-shirt. Det har lottats ut presentkort till de som varit anmälda till alla fem deltävlingarna (Munkedals tävling blev inställd pga Corona).

Årets T-shirt är utdelade och ser ut såhär:

 

Till B/D-touren tillhör Bokenäs IF, BTK Dalen, Bäckefors IF, Dals BTK, Eds FF, Gesäters SK, Grebbestads IF, Hagens AIK, Kvillebyns SK, Kållekärrs IK, Melleruds BTK, Munkedals BTK, Norra Björke IF, RK Fisklir, Skee IF, Skärhamns BTK, Stenungsunds BTF, Svanesunds GoIF, Torp GoIF, Uddevalla BTK, Varekils IF, Trollhättans BTK, Wargöns IK, och Vänersborgs BTK.

Deltävlingar 19/20

26 okt Kvillebyn
Inbjudan
Anmälningslista
Resultat
Statistik prisutdening

7 December Varekil
Inbjudan
Anmälningslista
Följebrev
Divisionsindelning
Resultat

18 Januari Svanesund
Följebrev
Resultat

Uppdaterad: 11 SEP 2019 19:21 Skribent: Karin Gill
E-post: Adressen Gömd
 
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info