Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust för Falköping

16 JAN 2016 15:42
IFK Falköping BTK spelade idag, 16 januari, deras först match i Elitserien B. Stockholmslaget Boo KFUM stod för motståndet. Det blev en jämn och hård match som slutade med en blytung förlust med 4-6.
  • Skapad: 16 JAN 2016 15:42

IFK Falköping BTK:s damlag är Nordvästra Götalands BTF:s högst placerade lag i det nationella seriespelet. I höstas spelade de i Elitserien N och hamnade femma efter matchräkning om fjärdeplatsen.

Första seriematchen i Elitserien B spelades alltså mot Boo KFUM, ett lag som de i höstas vann mot med 6-0! Då spelade inte deras duktiga Anna Rossikhina som idag vann tre singlar.

IFK Falköping

Lagmatchens första tre singlar, 2-1

Elina Nilsson storspelade och tog en riktig kämpavinst mot Helena Zetterström. En tajt och underhållande match som Elina lyckades vinna med 11-9 i femte set efter att de båda hade följts åt i hela setet fram till 9-9. Samtidigt vann Erika Fronth tämligen komfortabelt mot Nayana Temml medan Elin Ljungsberg kämpade förgäves mot Anna Rossikhina.

Lagmatchens nästa tre singlar, 3-3
Erika hamnade snabbt i underläge mot Helena i både första och andra set och trots att hon knapade in i slutet på seten lyckades hon inte komma ikapp. Tredje setet vann hon men i fjärde hamnade hon i underläge igen. Hon låg under med 5-9 och tog ikapp det till 9-9. Men närmare vinsten kom inte Erika, Helena vann med 9-11 i fjärde set. Samtidigt vann Elin en tresetare mot Nayana och Elina förlorade med matchens gigant Anna.

Dubbel 4-3
Dubbeln blev aldrig riktigt spännande. Erika och Elin spelade fantastiskt bra och gav aldrig Anna och Helena någon chans.

Sista tre singlarna, 4-6
Anna fortsatte att vinna. Erika kämpade och slet och fick med sig ett set men hela vägen gick det inte idag. Elin som mötte Helena fick inte med sig något set men hon kom närmare och närmare och spelade upp sig ju längre matchen gick. Hade hon fått med sig tredje setet så hade kanske matchen slutat annorlunda, vem vet? Elina, som drogs med en jobbig förkylning, orkade inte med sista matchen och hon förlorade sin sista match mot Nayana.


E-post: This is a mailto link
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info