Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Blikstorps AIK tillbaka i det nationella seriesystemet. Sjömarkens BTK direkt till Div 1 på damsidan.

26 MAJ 2021 12:17
Blikstorp fick chansen till Div 3 samtidigt  som Sjömarken fick en plats i Damernas div 1
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 12:17

Nu planeras för "återstarten i det nationnella seriesystemet". Inför kommande säsong behöll ju samtliga lag sin divisionsnivå, men då flera lag dragit sig ur det nationella seriespelet så har det även öppnat upp för nya lag i för spel i division 3.

På herrsidan så tog Blikstorps AIK denna möjlighet som hade reservplats 8 som nu fick erbjudande om en plats i div 3, vilket de även tog och återfinns kommande säsong i division 3. Även Kvillebyn med reservplats 1 samt Vara SK med reservplats 4 erbjöds div 3 spal men båda lagen avböjde. Från det nationella seriespelet (division 3) försvinner Borgstena A 2 samt IFK Falköping BTK B som valt att gå ner i distriktserierna (placeras i div 6).

Än "lever hoppet"för Mariedals IK B som idagsläget har önskemål om div 3 och har reservplats 3, så det är bara att avvakta och se vad som händer tills serierna spikas. Det var hela 18 lag som utöver tidigare reserver anmälde intresse att spela i div 3. Av de 25 lagen som var intresserade av div 3 spel fick hela 16 lag plats.

Blickar vi mot damerna så är antalet anmälda lag det minsta på år och dag, så här tappar tyvärr Svensk Pingis. Utifrån distriktets lupp så välkomnar vi Sjömarkens BTK som nu fick en direktplats i Div 1 Södra. Riktigt kul att vi får ett lag från distriktet i div 1 genom Sjömarken vars spelare tidigare representerat Åsa IF men nu tar på sig Sjömarkens tröja.

Här tappar vi Trollhättans BTK som nu valt att inte komma till spel i Div 2. Vidare så konstaterar vi att Karlsborgs BTKs damlag denna säsongen etablerat ett samarbete och återfinns i kombinationen Väster/Karlsborg.

Nu önskar vi samtliga lag lycka till i de nationella serierna

Skribent: Ronny Ferm
E-post: Adressen Gömd
 
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info