Hoppa till sidans innehåll

Lag DM, 19-20 sept

22 SEP 2020 19:59
Det var två intensiva pingisdagar när Lag-DM spelades, dels i Skärhamn, dels i Lidköping. Det har här sammanfattats av Karl-Arne Hennersten, förbundet tackar så mycket! På bilden syns Svanesunds GIF som vann stora Lag DM.
  • Skapad: 22 SEP 2020 19:59

För de flesta var det nog första tävlingsmatcherna sen verksamheten avslutades extra tidigt i våras. Coronarestriktionerna påverkade givetvis tävlingarna nu också med begränsningar i antal bord (9 bord på lördagen, 6 bord på söndagen), helt publikfritt och spelarna fick döma själva. I efterhand kan man nog konstatera att deltagandet de båda dagarna var lagom stort för att tävlingarna skulle kunna genomföras på ett smidigt sätt utifrån dessa restriktioner.

Skärhamns BTK var värd för herrseniorernas Stora DM (6 lag) och Lilla DM (10 lag). Spelformen, 3-mannalag och bäst av 7 matcher, medförde ett intensivt spelande hela dagen med kanske 10-12 individuella matcher för spelarna. Det kändes nog i kroppen för de flesta på söndagsmorgonen.

Bohuslagen dominerade både antalsmässigt och resultatmässigt. Svanesund och Dalen var de förväntade finallagen i Stora DM och så blev det också. I finalen var Svanesund det för dagen starkaste laget med seger 4-2. Blikstorp vann matchen om tredje plats över Ed med stabila 4-1.

Kvillebyn var starka genom hela turneringen i Lilla DM med idel segrar i poolspelet och säker vinst mot Munkedal i finalen, 4-1. Svanesund kom såväl trea som fyra med två lag som möttes i matchen om tredje pris.

Arrangörsklubben Skärhamn visade stort mod när man matchade de bästa lagen i stora DM fast man kunnat spela i Lilla.

Skärhamns BTK och spelhallen är nog kända för Bohus/Dal-lagen men för västgötalagen var det en ny och trevlig bekantskap.

På söndagen spelades lag-DM för ungdom och damer i Lidköping med Örslösa-Söne IK som arrangör. Helt andra förutsättningar med 2-mannalag, totalt 17 lag fördelade på 5 klasser och enbart poolspel.

Karlsborg dominerade flick- och damklasserna, såväl i deltagande som i resultat. I en mycket jämn damfinal mot div 1-kollegan Dalen blev det vinst med 3-2. Karlsborg kom också etta-tvåa i flickklassen även om Vara kämpade emot riktigt bra.

Även IFK Lidköping tog 2 DM-titlar. Vinst i Pojkar 14 (tre deltagande lag) och Pojkar 12 (fem deltagande lag). Stabilt spel och idel lagmatchsegrar i båda klasserna för Lidköpingslagen.

I yngsta klassen vann Skövdes P10-lag matcherna mot Karlsborg respektive Munkedal och ser med förväntan fram emot prisutdelningsfest i vår.

 Karl-Arne Hennersten

Team tävling

Skribent: Karin Gill
E-post: Adressen Gömd
 
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info