Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Många guld till Birgitta och Ingegerd i Veteran-SM

21 JAN 2019 09:38
Årets Veteran-SM spelades i ett vintervackert Östersund. Som alltid en trevlig och social tävling med god stämning och mycket gemenskap och samvaro. Spel i Östersunds fina sporthall där det annars spelas bl a elitseriebasket.
  • Skapad: 21 JAN 2019 09:38

10 spelare från klubbar inom Nvg-distriktet deltog. Från IFK Lidköping Olle Magnusson, Rolf Johansson, Jan Persson, Stefan Tholerus och Harald Lennartsson. Väldigt framgångsrika var Trollhättans Birgitta Olsson och Ingegerd Freinert. Vidare deltog Per Magnusson Mariedal, Bo-Göte Palmqvist Ödenäs och Karl-Arne Hennersten ÖrslösaSöne.

Totalt deltog ca 300 spelare. Det är lite färre än tidigare år, förmodligen avstod en del pga reslängd. Men de spelare som brukar återfinnas i toppen fanns oftast med så konkurrensen var oförändrat hård.

Stort grattis till Birgitta Olsson som blev tävlingens mest framgångsrika spelare med guld i DS 65, DD 65 och MD 60. Birgitta vann samtliga matcher hon spelade, 9 stycken. Mycket imponerande. Stort grattis även till Ingegerd Freinert som vann två guld, dels i MD 70, dels, ihop med Birgitta, i DD 65.

Grattis också till övriga medaljörer: Per Magnusson med silver i både H 80 och HD 80, Rolf Johansson/Olle Magnusson som tog brons i herrar lag 70 samt Harald Lennartsson, brons i HD 60.

I övrigt blandade vi vinster och förluster med gott humör och ett antal ytterligare slutspelsplatser som resultat.

Vi tar oss friheten att räkna in Göran Skogsberg som västgöte och kan konstatera att hans segersvit i singel bröts. Efter åtta SM-guld i singel på raken blev det nu förlust i semi i H 65. Men det ändå medaljer i alla valörer för Göran efter guld i HD65 och silver i lag 60

Nästa år spelas veteran-SM i Helsingborg. Det lockar, det är en rolig tävling att spela.

Mr Veteranpingis Hans Westling skickar med att alla som vill delta i VM i Bordeaux 2020 bör tänka på att anmäla sig i god tid. Till årets EM i Budapest var maxantalet fyllt några dagar innan sista anmälningsdag.

Karl-Arne Hennersten

Skribent: Karin Gill
E-post: Adressen Gömd
 
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info