Hoppa till sidans innehåll

BD-touren


Om BD-Touren

BD-touren är en breddtävling i bordtennis som startade på initiativ av Varekils IF 2005 i Bohuslän Dals bordtennisförbund. 

Flickor och pojkar blandas i olika divisioner efter spelstyrka i ålder upp till 17 år (junior)  Som mest har en deltävling haft 15 divisioner. Tävlingsformen gynnar spelare som sent börjat spela bordtennis och är inkluderande mot olika funktionshinder.

Varje division består av 10-12 spelare. Inledningsvis spelas i två 5-6 pooler. Varje pool spelas på två bord och spelarna är domare. De två bästa går till A-slutspel (bildar ny 4 pool, där man tar med spelad match) och övriga får spela B-slutspel som spelas i cupform. 

Priser delas ut till spelarna i i A-slutspelet och till segraren i B-slutspelet.

Föreningarna anmäler sina spelare efter spelstyrka och detta samt tidigare resultat utgör grunden till divisionsindelningen. Säsongen 20/21 blev alla deltävlingar inställda. Under säsongen 19/20 har 210 ungdomar deltagit i deltävlingarna. Sedan starten har 1167 spelare som spelat minst en deltävling.

Arrangerande förening har fasta domare i de två lägsta divisionerna. Övriga föreningar hjälper till att vara divisions ansvarig för en division eller delar på uppgiften med en annan förening. Det innebär att hen ser till att spelet flyter på i de två poolerna och slutspelen och utser domare om det blir en 5 pool. Det är inget att oroa sig över då det alltid finns hjälpande händer.

Spelare som spelat tre deltävlingar erhåller en T-shirt. Det har lottats ut presentkort till de som varit anmälda till alla fem deltävlingarna.

 

 

Till BD-touren tillhör Bokenäs IF, BTK Dalen, Bäckefors IF, Dals BTK, Eds FF, Gesäters SK, Grebbestads IF, Hagens AIK, Kvillebyns SK, Kållekärrs IK, Melleruds BTK, Munkedals BTK, Norra Björke IF, RK Fisklir, Skee IF, Skärhamns BTK, Stenungsunds BTF, Svanesunds GIF, Torp GoIF, Uddevalla BTK, Varekils IF, Trollhättans BTK, Wargöns IK, och Vänersborgs BTK.

  

BD-touren 21/22 – aktuella speldagar, lördagar

23/10 Kvillebyns SK i Hamburgsund
Inbjudan
Anmälningsblankett
Deltagarlista alla klasser
Info till divisionsansvariga
Resultatlista

4/12 Varekils IF i Svanesund
Inbjudan
Anmälningsblankett
Divisionsindelning
Följebrev
Att vara divisionsansvarig
Resultatlista

29/1 Munkedals BTK i Munkedal

5/3 Eds FF i Ed
Inbjudan
Anmälningsblankett
Resultat

2/4 Svanesunds GIF i Svanesund

 

 

Uppdaterad: 15 APR 2018 19:14 Skribent: Karin Gill
E-post: This is a mailto link
VI SPONSRAR NvgBTF
Donic, hemsidan
 
Yasaka hemsidan
 
SISU

Postadress:
Nordvästra Götalands BTF
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0724542888
Fax: 0104764101
E-post: This is a mailto link

Se all info