Hoppa till sidans innehåll

Ping Pong Power-Para

10 AUG 2021 11:42
Är du eller någon du känner intresserade av att testa eller att börja träna bordtennis och har en funktionsnedsättning så ta chansen den 31 oktober.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 11:52

Vi hade första träffen kommer hos Bordtennisklubben Safir i Örebro nu kommer vi ha andra träffen i Eskilstuna hos klubben IdrottFörAlla Eskilstuna

På plats kommer föredetta Paralympicern Simon Itkonen och tränaren Thomas Westerberg att vara, som kommer att spela med er samt ge er tips och lotsa er vidare efter denna träff.

Datum/ Tid: Söndagen den 31 oktober  kl: 14:00- ca 16:00

Plats: MunktellArenan, Verkstadsgatan 5, 633 42 Eskilstuna 

Anmälan: Sker via anmälningsformuläret eller via mejl This is a mailto link.

I anmälan anger du: Namn, personnr och telefonnr.

PING PONG POWER PARA: Folder i PDF format

Ta gärna kontakt med mig Simon Itkonen via This is a mailto link
om ni vill veta mer eller har fundringar mm. - Kanske jag kan lösa det ;)

PING PONG POWER PARA är ett rekryteringsprojekt som Svenska bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade förbund och föreningar.

Projektet riktar sig initialt till sex bordtennisdistrikt: Örebro, Skåne Göteborg, Östergötland, Stockholm och Norrland. Flera/alla av distrikten samverkar med intresserade och bra paraföreningar även utanför distrikt.

I vårt område samarbetar BTK Safir, Kristinehamns BTK, IFA Eskilstuna och Carlsdads BTK.  

Syftet är att tydliggöra träningsmöjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning; fysiskt eller intellektuellt. Det finns uttalade föreningar i de nämnda distrikt som kommer att erbjuda bra veckoträning för de personer i målgruppen som vi lyckas nå.

Som krydda på träningarna under hösten kommer månadsvisa möjligheter till större träningsaktiviteter erbjudas genom att sammandrag ordnas någonstans i regionen och de involverade föreningarnas träningsgrupper träffas tillsammans för gemensam träning, fika ihop och har skoj. Vid dessa tillfällen är tanken att få besöka av någon förebild inom parasporten, det kan vara tränaren eller spelare. De ordinarie tidigare paraspelarna i distriktet ska också erbjudas träning och spel vid sammandragen.

Det är viktigt att ge möjlighet till alla, oavsett förutsättningar, att spela pingis. Både Svenska Bordtennisförbundet och det internationella förbundet, ITTF, har som värdegrund att inkludera alla i bordtennisen #tabletennisforallforlife#pingisförallaöverallt. Även foskare från bland annat USA och Tyskland har visat på många hälsofördelar med pingis och kallat sporten för "världens bästa hjärngympa" och det är något som vi vill visa upp även för spelare med någon form av funktionsnedsättning.

Målgruppen funktionsnedsatta personer är många gånger svår att nå och det är en utmaning att rekrytera nya spelare. Genom goda samarbeten med distriktens paraförbund och kompetenta, duktiga, erfarna och drivna ansvariga distriktspersoner hoppas vi på lyckade och goda resultat. 

Skribent: Simon Itkonen

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 7, onsdag 19/1
Eslövs AI BTK-BTK Rekord

Evenemang

WTT Feeder Düsseldorf 
17-2/1, Düsseldorf, Tyskland
Info
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 7

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Örebro Läns Bordtennisförbund
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 0766508746
E-post: orebro.bordtennis@rf...

Se all info