Hoppa till sidans innehåll

PING PONG POWER - Para


Är du eller någon du känner som har en funktionsnedsättning intresserad av att testa på bordtennis?

PING PONG POWER - Para i Östergötland har haft en uppstartsträff i Linköping.
Den 2/11, kl 18:30 är det dags för att komma till Norcohallen i Norrköping

Satsningen kommer finnas tillgänglig i sex olika distrikt.
 
Ansvariga ledare kommer att vara förbundskaptenen för Paralandslaget i Bordtennis Daniel Ellermann och landslagsmeriterade rullstolsspelaren Alexander Öhgren. Det kommer även att finnas erfarna sparringar på plats och vi tillsammans kommer ge många tips och trix.

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas i Norrköping, Linköping och Motala.

Vid frågor och anmälan, skicka ett mejl till: This is a mailto link.

I anmälan anger du: Namn, personnummer, telefonnummer, bostadsort samt en kortare beskrivning av din funktionsnedsättning. 

* * * * *

PING PONG POWER - Nationellt är ett rekryteringsprojekt som Svenska Bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade förbund och föreningar.  

Projektet riktar sig initialt till sex bordtennisdistrikt; Skåne, Göteborg, Örebro, Östergötland, Stockholm och Norrland. Flera/alla av distrikten samverkar med intresserade och bra paraföreningar även utanför distriktet.  

Syftet är att tydliggöra träningsmöjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning; fysisk eller intellektuell. Det finns uttalade föreningar i de nämnda distrikten som kommer att erbjuda bra veckoträning för de personer i målgruppen som vi lyckas nå.  

Som krydda på träningarna under hösten kommer månadsvisa möjligheter till större träningsaktiviteter att erbjudas genom att  sammandrag ordnas någonstans i regionen och de involverade föreningarnas träningsgrupper träffas tillsammans för gemensamma träningar, fikar ihop och har skoj. Vid dessa tillfällen är tanken att få besök av någon förebild inom parasporten, det kan vara tränare eller spelare. De ordinarie tidigare paraspelarna i distrikten ska också erbjudas träning och spel vid sammandragen.  

Det är viktigt att ge möjligheter till alla, oavsett förutsättningar, att spela pingis. Både Svenska Bordtennisförbundet och det internationella förbundet, ITTF, har som värdegrund att inkludera alla i bordtennisen #tabletennisforallforlife #pingisförallaöverallt. Även forskare från bland annat USA och Tyskland har visat på många hälsofördelar med pingis och kallat sporten för ”världens bästa hjärngympa” och det är något som vi vill visa upp även för spelare med någon form av funktionsnedsättning. 

Målgruppen funktionsnedsatta personer är många gånger svår att nå och det är en utmaning att rekrytera nya spelare. Genom goda samarbeten med distriktens parasportförbund och kompetenta, duktiga, erfarna och drivna ansvariga distriktspersoner hoppas vi på lyckade och goda resultat. 

Uppdaterad: 31 MAJ 2021 17:46 Skribent: Alexander Öhgren
E-post: This is a mailto link

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Östergötlands Bordtennisförbund
SISU IDROTTSUTBILDARNA, REPSLAGARGATAN 3 3TR
591 30 Motala

Besöksadress:
REPSLAGARGATAN 3 3TR
591 30 Motala

Kontakt:
Tel: 0703472420
E-post: alexander.ohgren@idr...

Se all info