Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kick off 2016

19 SEP 2016 11:10
I augusti hade vi en upptakts träff i Landskrona. Vår sport står inför förändringar och det var till stor glädje att så många kom till denna träff och visa stort engagemang att vara med i förändringsarbetet.
  • Skapad: 19 SEP 2016 11:10

Minnesanteckningar förda på förbundets Kick off den 20-21/8 2016

Vi var ca 25 personer från distriktet som samlades på Hotell Öresund i Landskrona.

Inbjudna föreläsare var Bengt Andersson från SBTF, Anders Johansson, tränare med 15 års erfarenhet som professionell tränare i Tyskland bland annat, samt Ingela Ekman från Skåneidrotten.

Först ut var Bengt Andersson som informera om RFs ambitioner om att förändra barns idrottande/tävlande. SBTF har olika förslag på hur bordtennisen ska kunna anpassa sig för detta. Dessa förändringar är inte helt beslutade men det som ligger klart är att dessa förändringar kommer ta tre år att genomföra. Bengt redogjorde också för de tre större arbeten som pågår inom SBTF just nu.

Anvisningar för barn och ungdoms idrott

Måldokument

Utvecklingsplan för idrottslyftet

Säsongen som just påbörjats kommer att vara i stort sett oförändrad med den förändringen att pingisiadens riksfinal inte kommer att spelas. Bengt prata även om olika tävlingsformer som finns runt om i landet som kanske även skulle fungera här i Skåne. Tävlingsformer som mer riktar in sig på spelares slagstyrka och inte ålder eller kön. Det diskuterades en hel del av de närvarande om hur vi ska få till tävlingar och seriespel som är bättre för barn och ungdomar.

Den andra att hålla ett föredrag var Anders Johansson. Anders prata om hur bordtennisen blivit en mycket mer global sport sedan Sverige hade sin storhetstid. Han betonade vikten av att ha ett mål. Att ledarnas kompetens är en förutsättning för långsiktig framgång. Att alla vet sin roll i "systemet" för att utveckla distriktet. Hemligheten bakom framgång är hårt arbete. Ledarna bygger spelarnas framgång.

Anders prata vidare om att ha ett system där vi fungerar tillsammans och utvecklas tillsammans. Anders presentera även ett par förslag om samträning och tränarutveckling som alla närvarande tyckte var något som distriktet skulle arbeta vidare med.

På söndagen hade vi besök av Ingela Ekman från Skåne idrotten. Ingela höll en mycket bra föreläsning kring hur förbund och föreningar ska kunna arbeta på ett bra sätt tillsammans. Ingela prata också likt Anders dagen innan om vikten av att ha tydliga mål, att efter man har satt upp mål, först då kan man börja arbeta med vilka som ska arbeta med att nå målen och sen till sist hur man ska arbeta för att nå dit. Ingela prata även hon om att samhället/världen förändras och att det vi vet i dag inte räcker imorgon.

Resterande tid på söndagen jobba alla deltagare gemensamt kring hur vi ska stärka våra kommittéer. Kommittéerna utsågs och det blev olika många medlemmar i de olika kommittéerna. När träffen avslutades var det med optimism och en stark vilja av att jobba för att skånsk pingis blir större, bredare, bättre och att vi gör det tillsammans med tydliga mål som grund. 

Skribent: Jonas Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info