Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nytt om Div 6

07 OKT 2016 14:11
  • Skapad: 07 OKT 2016 14:11

Information Division 6 Skåne.

Det är glädjande att så pass många klubbar och spelare är intresserade av att vara med i den nya divisionen. På sikt är detta ett viktigt steg av utvecklingen av pingisen i Skåne. De lag som anmält sig till serien spelar i huvudsak sina hemma matcher på helger.

Nu när det antagligen bara blir en division 6 serie denna första säsong så kan man förstå om en del reagerar på avstånden mellan lagen. En del lag har uttryckt intresse att spela två matcher samma dag om det är lite längre avstånd och det går säkert att lösa. Ett sammandrag eller dubbelmöte kan man fundera på. Om lagen och spelarna vill så kommer vi att få till serien på ett bra sätt är jag övertygad om, men det kommer behövas att vi alla bjuder till lite för att få det att fungera.

Serien kommer inte att start i vecka 42 som de övriga serierna gör utan en vecka eller två senare. Detta beror på att det tillkommit lag här senaste dagarna. Skulle det tillkomma fler lag den närmsta veckan (det finns klubbar som jobbar på att få till lag till div 6) så kanske det tom blir två serier. Jag tror att intresset för divisionen kommer växa och att vi får till fler division 6 serier till nästa säsong. Eller varför inte starta en till lite längre fram i år om intresse finns.

En av tankarna med division 6 är att ungdomsspelare som kommit lite längre i sin utveckling ska ta steget i in det vi kallar seniorserierna. En annan tanke är att motionsspelare som spelar i någon korpserie eller vill börja prova att spela lagpingis kan börja i denna division.

I division 6 kommer det vara 3-mannalag (mer än 75 % av distrikten i Sverige spelar 3-manna i div 5 och lägre) och varje lagmatch består av 10 matcher. 9 singelmatcher och en dubbel. Först till 6 vunna matcher vinner och en match kan sluta oavgjort 5-5. Det är upp till lagen att bestämma om man vill spela alla 10 matcherna i lagmatchen även om ett lag vunnit 6 matcher. Det är ju bra med träning och med tanke på att de flesta lag anmält in att spela på helger så kanske det inte är lika bråttom hem.

7 lag är anmälda så här långt.

IF Ale

Höganäs BTK

Malmö IF

Klippan BTK

Skurups BTK

Kågeröds BTK

Tomelilla AIS

Lagpingis är väldigt viktigt!

Det är viktigt för att öka innehållet och sammanhållningen i föreningarna och mellan föreningarna.

Lagpingis är grunden till att vår sport fungerar både på bredden och toppen! 

 

 

 

 

 

Skribent: Jonas Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info