Hoppa till sidans innehåll

Ännu en trevlig träningsdag i Malmö

20 DEC 2018 10:00
I söndags arrangerade Skånes Bordtennisförbund och förbundets Tränings och lägerkommitté ännu en träningsdag i Malmö.
  • Skapad: 20 DEC 2018 10:00

Denna gång fokuserades det på barn och ungdomar som brukar tävla på Sveriges största turneringar (R1 och SM). Med några av Skånes bästa tränare som Li Fen, Ferdinand Ferenczy, Christian Björklund och Rino Beganovic så var träningspassen välplanerade och varvades med sociala aktiviteter för att ge ungdomarna en extra krydda för att fortsätta sin satsning inom pingisen.

Rino Beganovic, tränare i Malmö IF till vardags, sammanfattar träningsdagen så här:

- Första träningspasset för dagen var mycket allround. Vi började med tempoövningar med fokus på böjda ben och att hålla igång fötterna, variation i fart och skruv samt sidleds- och djupledsförflyttningar. Därefter var det mer fokus på att förbättra små detaljer vid serve, serveretur, första öppning, block och rätta placeringar. Andra passet avslutades med ”kinalåda”, vilket var mycket uppskattat.


Lunchen var uppskattad av deltagarna.

Han fortsätter:

- Det var en fantastisk avslutning på detta år. Utöver själva träningen skapades en fantastiskt social stämning. Äntligen fick ”barn vara barn” där de slutade se varandra som konkurrenter och istället började umgås med varandra. Vi tackar Sjöbotjejerna Alma och Thea som under en lång paus anordnade fotbollsturnering och musikquiz. Efter avslutad träning stannade de flesta barnen kvar en timme till för att fortsätta umgås med varandra, vilket visar att vi behöver fler sociala aktiviteter inom pingisen.

Avslutningsvis så önskar Skånes Bordtennisförbund och förbundets Tränings och lägerkommitté en God Jul och ett Gott Nytt År och på återseende med fler lägersatsningar till våren!

Skribent: Daniel Olsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info