Hoppa till sidans innehåll

Division 6

23 SEP 2016 10:34
Information kring den nya divisionen som ska att starta upp denna säsongen.
  • Skapad: 23 SEP 2016 10:34

Förutsättningarna att vi i vårt distrikt ska få igång iallafall en serie i division 6 denna säsongen ser bra ut. Som det ser ut nu så är det mest lag i södra och västra delarna av vårt län som anmält sig. 

Efter en genomgång av hur det ser ut i övriga landet när det gäller distriktsserierna (div 4 och neråt) och samtal med en del klubbar runt om i Skåne så har styrelsen kommit fram till följande när det gäller divison 6 för denna säsongen.

Division 6 kommer spelas med tremannalag.

Matcherna spelas i formatet 9 singlar och en dubbel. Dvs att först till 6 vinner eller att det blir oavgjort 5-5. 

När vi tittade på hur det såg ut i övriga landet så spelar mer än 3/4 delar av distrikten med tremanna lag i division 5 och lägre. 3 av distrikten spelar även tremanna i division 4. Det var ett antal klubbar i Skåne som inte anmält lag i vårt seriesystem för dom får inte ihop fyrmanna lag plus reserver för att kunna anmäla. Men om det var tremanna så kan dom vara med. Det innebär att vi har spelare som vill spela seriespel runt om i Skåne men dom kan inte för att formatet inte passar. Det är då viktigt att vi har ett format som ger fler möjlighet att spela. 

Fler fördelar med tremmanna lag är att matcherna som regel inte tar lika lång tid vilket gör att det kan vara lättare för ungdomar att spela på vardagskvällar. Nu går det såklart att spela seriespel även på helgen, det är upp till varje förening att sätta speldag och tid för sina hemmamatcher. En övervägande del av de klubbar som så här långt anmält lag till division 6 har lagt sina hemmamatcher fre-sön. 

I en förlängnining kan tremanna bli aktuellt även i division 5 till nästa säsong.

Klubbar som har två fyrmannalag kan kanske få ut tre tremannalag av det spelarmaterialet. 

Målet med 3 manna är att få fler lag och fler spelare i spel. Fler lag gör det även lite lättare att sätta ihop serierna geografiskt. 

Lagspel i bordtennis är väldigt viktigt för sporten i stort och för att klubbarnas innehåll ska bli bredare starkare och mer attraktivt. Lagspel ökar viljan hos spelare att fortsätta med bordtennis.

Lite längre fram här i höst så kommer det en översyn även kring hur ungdomsserierna ska se ut denna säsong. De barn och ungdomsspelare som kommit långt i sin utveckling kanske ska överväga att spela i seniorserier istället för ungdomsserierna. Spelarna som förra säsongen spela i ungdomsserien P15/HJ bör också överväga denna möjlighet. 

Med anledning av detta så finns det nu möjlighet att anmäla lag till division 6 fram till och med den 1:a oktober. 

 

 

Skribent: Jonas Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info