Hoppa till sidans innehåll

PING PONG POWER - Para

20 AUG 2021 11:43
Är du eller någon du känner som har en funktionsnedsättning intresserad av att testa på bordtennis?
  • Skapad: 20 AUG 2021 11:43

Den 25/9 håller vi en prova-på-dag samt informationsträff för PING PONG POWER – Para, som är ett rekryteringsprojekt som Svenska bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade förbund och föreningar. Ta chansen och kom och provspela mot skånska paralandslagsspelare.

Tid: 14:00 – 16:00
Plats:
FIFH-hallen, Pildammsvägen 26, 214 66 Malmö.

På plats kommer Skånes Bordtennisförbund, Parasportförbundet, paralandslagsspelare och erfarna ledare från FIFH vara.

Efter prova-på-dagen kommer träningsmöjligheter finnas på flera platser runt om i Skåne.

Anmälan sker via mejl senast 19 september till: This is a mailto link 

I anmälan anger du: Namn, personnummer, telefonnummer, bostadsort samt en kortare beskrivning av din funktionsnedsättning.

Har ni frågor så kontakta oss på:
070-752 90 51
This is a mailto link
This is a mailto link

* * * * *

PING PONG POWER - Nationellt är ett rekryteringsprojekt som Svenska Bordtennisförbundet har tagit fram i dialog med paraintresserade förbund och föreningar.  

Projektet riktar sig initialt till sex bordtennisdistrikt; Skåne, Göteborg, Örebro, Östergötland, Stockholm och Norrland. Flera/alla av distrikten samverkar med intresserade och bra paraföreningar även utanför distriktet.  

Syftet är att tydliggöra träningsmöjligheter för personer med någon form av funktionsnedsättning; fysisk eller intellektuell. Det finns uttalade föreningar i de nämnda distrikten som kommer att erbjuda bra veckoträning för de personer i målgruppen som vi lyckas nå.  

Som krydda på träningarna under hösten kommer månadsvisa möjligheter till större träningsaktiviteter att erbjudas genom att sammandrag ordnas någonstans i regionen och de involverade föreningarnas träningsgrupper träffas tillsammans för gemensamma träningar, fikar ihop och har skoj. Vid dessa tillfällen är tanken att få besök av någon förebild inom parasporten, det kan vara tränare eller spelare. De ordinarie tidigare paraspelarna i distrikten ska också erbjudas träning och spel vid sammandragen.  

Det är viktigt att ge möjligheter till alla, oavsett förutsättningar, att spela pingis. Både Svenska Bordtennisförbundet och det internationella förbundet, ITTF, har som värdegrund att inkludera alla i bordtennisen #tabletennisforallforlife #pingisförallaöverallt. Även forskare från bland annat USA och Tyskland har visat på många hälsofördelar med pingis och kallat sporten för ”världens bästa hjärngympa” och det är något som vi vill visa upp även för spelare med någon form av funktionsnedsättning.

Målgruppen funktionsnedsatta personer är många gånger svår att nå och det är en utmaning att rekrytera nya spelare. Genom goda samarbeten med distriktens parasportförbund och kompetenta, duktiga, erfarna och drivna ansvariga distriktspersoner hoppas vi på lyckade och goda resultat.

Skribent: Daniel Olsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info