Hoppa till sidans innehåll

Angående skärpta allmänna råd i Skåne

30 OKT 2020 10:49
Under tisdagen den 27/10, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Skåne, beslut om skärpta allmänna råd i Skåne.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2020 10:49

Det är allvarligt läge och vi måste ta vårt ansvar för att minska smittan. Annars riskerar vi att behöva ställa in hela säsongen, vilket vi givetvis inte vill! Därför har Skånes Bordtennisförbund efter beskedet fört dialog med både RF-SISU Skåne och Svenska Bordtennisförbundet vilka åtgärder som därmed bör vidtas för den skånska pingisen.

Under onsdagskvällen höll därför styrelsen ett extra möte där man beslutade att följande gäller från och med nu till och med 17 november:

Seniorserierna
Omgång 3-5 i division 4 och 5 skjuts upp och läggs sist i vår. Sammandraget med omgång 3 och 4 i division 6 skjuts upp och kommer läggas som ett nytt sammandrag sist i vår.

Svenska BTF angående det nationella seriespelet:
Allmänna direktiv för nationellt seriespel I enlighet med förtydligande från RF/SISU vid informationsmöte om Skåne Län den 27 oktober begränsar regionala restriktioner i de allmänna råden i Skåne Län inte inresa till respektive utresa från regionen. Detta medför att seriespelssammandrag som genomförs i annan region kan spelas med fulltalig serie.

Pingisligan by STIGA damer/herrar
Superettan damer/herrar


Dessa serier träffas av det aktuella undantaget för yrkesutövning, dvs professionell idrott. Detta innebär i sak att kommande omgångar kommer att spelas, utifrån nivån på hur restriktionerna ser ut idag.

Kommande omgångar
Pingisligan by STIGA Herrar, 10 november. Därefter den 24 november.
Pingisligan by STIGA damer, 21–22 november

Superettan herrar, 21–22 november
Superettan damer, 21 november

Observera att de regionala restriktionerna i Skåne Län gör ett undantag i de nya publikgränserna på nationell nivå, och att hemmamatcher i Skåne län under perioden 27 oktober – 17 november endast tillåter ett publikantal upp till max 50 personer. SBTF:s corona-protokoll gäller tills vidare: https://www.svenskbordtennis.com/globalassets/svenska-bordtennisforbundet/dokument/aktuellt/covid_protokoll_sbtf_v_1_1.pdf

Division 1–3 herrar respektive division 1–2 damer.

Nästkommande seriehelg i det nationella seriespelet sker den 21–22 november. Nuvarande regionala restriktioner gäller för perioden 27 oktober – 17 november. Om de regionala restriktionerna förlängs kommer detta att påverka division 1–3 inom ramen för de lokala allmänna råden i Skåne Län. SBTF kommer senast den 10 november att beslut om hantering för seriespel division 1–3 inom Skåne Län.

Ungdomsserierna
Ungdomsseriernas första sammandrag den 7-8 november skjuts upp och kommer läggas sist i vår. Det vill säga att sammandraget den 19-20 december blir säsongens första.

Tävling
Skånska Mästerskapen (DM)kommer inte spelas den tänkta helgen den 14-15 november. Vi undersöker möjligheterna att kunna spela tävlingen vid ett senare tillfälle.

Träning
Då situationen i Skåne är allvarlig så rekommenderar Skånes Bordtennisförbund alla skånska föreningar att pausa all träningsverksamhet för spelare födda 2004 och tidigare under dessa veckor.

Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta. Men att man fortsätter med extra försiktighetsåtgärder som nämns i Svenska Bordtennisförbundets coronaprotokoll som finns här.

Vi uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.

Höjt corona-anpassat stöd för skånska föreningar
Det är viktigt att vi tillsammans inom skånsk pingis gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående bestämmelser och rekommendationer påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.

I samband med detta så har RF-SISU Skåne nu höjt det sökbara maxbeloppet för corona-anpassning från 10 000 kr till 20 000 kr per förening. Mer information om det här.

Dessa beslut och rekommendationer är fattade utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi följer utvecklingen och kommer fortsätta ha tät dialog med RF-SISU Skåne och Svenska Bordtennisförbundet. Ändringar, ibland med mycket kort varsel, kan därför tillkomma. Vilket vi i så fall kommunicerar ut löpande.

Styrelsen Skånes BTF

Skribent: Daniel Olsson
E-post: Adressen Gömd

skåneserier_1

tävlingsinbjudningar_3

generalprogram

generalprog

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info