Hoppa till sidans innehåll

Infomeddelande från team domare och regler

10 SEP 2019 18:52
  • Skapad: 10 SEP 2019 18:52

Nu när det dags för att köra igång säsongen och vi gör det som ett nytt förbund.

Innan hopslagningen fanns det vissa skillnader mellan förbunden och hur vi arbetade. En av dem gäller hur vi organiserar och förhåller oss till domarfrågan under våra seriematcher. Blekinge har haft distriksdomare på samtliga bord för alla de nationella serierna. Alltså ifrån pingisligan och ner till division 3. Småland har använt en överdomare på varje seriematch och således inte ställt krav på utbildade domare på samtliga bord. Vi i team domare och regler har i samråd med styrelsen för sydöstra Götaland bordtennis förbund beslutat att vår vision ska vara att vi ska ha utbildade domare på samtliga bord i de nationella serierna. Eftersom det är nytt för de klubbar som tidigare ingått i Smålands förbund och att de således kanske inte har så många domare som krävs för detta har vi beslutat att rulla ut det stegvis. Från och med december 2019 förväntar vi oss att samtliga klubbar med lag i division 1 har utbildade domare på minst distriktsnivå på alla bord.
 
Klubbarna i Blekinge förväntas att hålla samma standard i domarfrågan som tidigare år med den skillnaden att alla klubbar själva ansvarar för att tillsätta distriksdomare på sina seriesammandrag. De serier som kräver förbundsdomare kommer vi i kommittén att tillsätta domare i.

Vi kommer att hålla tre distriktsdomarutbildningar under hösten, i Jönköping den 17 november samt en i Växjö och en i Blekinge som dock ännu inte fått några datum. Vi förväntar oss att om ni saknar domare så skickar ni deltagare till dessa kurser eller hör av er till oss för att undersöka möjligheten att planera in en utbildning i ert närområde. 

På förbundets hemsida finns det namnskyltar att skriva ut som fungerar som symbol för att visa att domaren har utbildning och mandat att implementera reglerna. Eftersom det inte är obligatoriskt med förbundsdomare under seriesammandragen så kommer vi att utse en förbundsdomare som i fall en situation uppstår, alltid kan nås på telefon. Detta kommer att meddelas i förväg. 

Det kommer att vara klubbarnas preliminära ansvar att se till att alla matcher har domare men om det skulle krisa så är ni alltid välkomna att höra av er till oss i kommittén så försöker vi att lösa det tillsammans. 

Har ni frågor eller åsikter så är ni välkomna att höra av er med dem våra mejladresser och telefonnummer finns på förbundets hemsida under förbundet-kontaktuppgifter.

Mvh 
Sydöstra Götaland Bordtennisförbunds domarkommitté 
Skribent: Viktor Ljunggren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sydöstra Götalands BTF
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 0763900760
E-post: kansli@sydostpingis....

Se all info