Hoppa till sidans innehåll

8-manna i Trollhättan den 17e december gav en ny andraplats.

21 DEC 2011 07:30
Årets 8-manna lag bestod av Julia Deland, Sofia Einarsson, Jakob Häger, Viktor Johansson, Agnes Kiirkki, Alexandra Rööse, Isak Eliasson och Oscar Perman.
  • Skapad: 21 DEC 2011 07:30

Redan i första lagmatchen mot Göteborg spelades matchen om segern, skulle det visa sig.

Utifrån laguppställningarna var Göteborg knappa favoriter men det fanns ändå ett antal nyckelmatcher som på förhand skulle bli jämna och om de gick vår väg, skulle kunde ge oss segern.

Dessvärre gick dessa matcher i Göteborgs favör och de kunde kunde vinna med 10-6 tillslut. Isak Eliasson förlorade med 3-0 (11-9, 11-9, 12-10) mot Viktor Alm. Viktor Johansson förlorade mot Alexander Hammarin med 14-12 i skilje efter 3 matchbollar, Isak och Agnes förlorade mixdubbeln i skilje och Jakob och Viktor förlorade sin pojkdubbel i skilje även de.

Göteborg vann sen de andra lagmatcherna komfortabelt och blev slutsegrare i årets 8-manna.

 

För vår del fick vi nu inrikta oss på andraplatsen. För det krävdes det att vi först neutraliserade fjolårsmästarna Västergötland. Detta gjorde vi med 12-4 där samtliga spelare bidrog med vinster.

Sista lagmatcher var då sedermera mot Bohuslän-dal där vi räknade med en jämn match då de också vunnit mot Västergötland och förlorat mot Göteborg. Matchen blev också så jämn där våra spelare i P/F 15 gjorde rent hus medans P/F13 spelare hade det svårare mot idel högre rankade spelare. Detta gjorde att lagen följdes åt till dubblarna där Sofia och Julia svarade för dagens vändning när de vände 5-10 i skilje till seger. Detta gav oss ett försprång på 2 matcher som vi förvaltade väl då Isak/Agnes och Oscar/Alexandra fortsatte vara obevekliga i sina matcher. Matchen vanns tillslut med 9-7 och en ny andraplats för Värmlandslaget var därmed i hamn!

Bra jobbat av samtliga som visade en bra attityd, inställning och lagmoral där vi stöttade varandra i både med- och motgång.

Nästa år siktar vi på förstaplatsen!

 

Dagens spelare: Alexandra Rööse, som vann samtliga sina matcher!

Dagens vändning: Deland/Einarssons vändning i tjejdubbeln mot Bohuslän-Dal är svårslagen…

 

/Haster

 

 

Skribent: Mikael Haster

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang
OS-kval
21-25 april, Guimaraes, Portual
Hemsida
Resultat
Webbsändning

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Värmlands Bordtennisförbund
Olle Einarsson, Degerbyn Instuga
664 92 Värmskog

Kontakt:
Tel: 0702220336
E-post: This is a mailto link

Se all info