Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till ungdomsserier

12 SEP 2010 01:27
VBTF inbjuder till ungdomsserier 2010-2011. Iår med nytt upplägg..
  • Skapad: 12 SEP 2010 01:27

Året seriespel går under benämningen Värmlandsstegen.

Värmlands BTF inbjuder er förening till seriespel i bordtennis för ungdomar födda 1994 eller senare. Serierna kommer inte att vara åldersindelade utan indelade i grupper utifrån lagens förmodade spelstyrka. Pojkar och flickor spelar i samma serie.

I syfte att göra serierna ännu jämnare prövas denna säsong ett nytt spelsystem. Serierna får karaktären av en stege där det gäller att hålla sig så högt upp på stegen som möjligt.

Varje serie/grupp kommer att innehålla fyra lag (det kan bli tre eller fem lag för att få det så jämnt som möjligt). Vid varje sammandrag spelas serien ”färdigt” och det blir upp- och nedflyttning till nästa gång. Ettan i varje fyrlagsgrupp flyttas upp ett pinnhål på stegen. Den som blir fyra flyttas ned.

 

I samband med anmälan av lag anges också vilka spelare som ska ingå i laget. Givetvis kan det komma till andra spelare under seriens gång inom vissa (odefinierade) gränser. Vi tror på föreningarnas sunda förnuft i det här fallet när nya spelare ska plockas in i lagen. En plötslig ändring av ett lags spelstyrka (uppåt eller nedåt) gynnar ingen men givetvis är det bättre än w.o.

För föreningar som anmäler fler lag underlättar det givetvis om spelarna i laget är någorlunda jämna i spelstyrka. Lagen anmäls i rangordning så att föreningens bästa lag kallas lag 1 osv. Allt för att vi ska komma så rätt som möjligt från början med serieindelningen. Ange i samband med anmälan gärna om laget/spelarna deltog i seriespelet förra säsongen och i vilken serie (A,B eller C).

Samtliga grupper spelas med tvåmannalag enligt ”Davis Cup”-modellen. I en lagmatch ska samma spelare spela singelmatcherna. Andra spelare kan dock delta i dubbeln.

 

Datum för spelet i Värmlandsstegen är 24/10, 5/12, 16/1, och 13/2.

 

Var vänlig ange på anmälningsblanketten hur många bord er förening disponerar för sammandrag och när er förening kan arrangera sammandrag.

 

I och med detta upplägg kan sammandrag spelas med enbart två bord men tre eller fyra bord per grupp är att föredra. Föreningar som har tillgång till fler bord kan arrangera fler grupper varje gång.

 

Upplägget gör också att vi inte kommer att kunna bestämma spelplatser för hela året utan en ny fördelning och spelschema får göras efter varje omgång.

 

Det är ingen anmälningsavgift till Värmlandsstegen men lag som uteblir från ett sammandrag eller drar sig ur får en avgift på 100 kr (w.o.-avgift).

 

Har ni frågor angående årets seriespel är ni välkomna att höra av er.

 

Anmälan senast fredag 1 oktober.

 

Ni kan använda bifogad anmälningsblankett eller skriva ner uppgifterna direkt i ett brev/e-brev.

 

De uppgifter som behövs är lagmedlemmarnas namn samt namn, telefonnummer och e-postadress på lagledare.

 

Anmälan sänds till:

Värmlands Bordtennisförbund, Olle Einarsson, Degerbyn Instuga, 664 91  GRUMS

eller via e-post,

This is a mailto link

 

För Värmlands Bordtennisförbund: Olle Einarsson 0555 20235 (bost), 01057 23519 (arb)

 

 

Anmälningsblankett

 

 

Skribent: Mikael Haster

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang
OS-kval
21-25 april, Guimaraes, Portual
Hemsida
Resultat
Webbsändning

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Värmlands Bordtennisförbund
Olle Einarsson, Degerbyn Instuga
664 92 Värmskog

Kontakt:
Tel: 0702220336
E-post: This is a mailto link

Se all info