Hoppa till sidans innehåll

Måldokument 2011-2016


Arbetet med att ta fram ett nytt måldokument för svensk pingis framtid inleddes i början av 2010. Det var ett omfattande arbete som tog tid, men vi är övertygade om att processen i sig var viktig. Vid ett flertal möten diskuterades det här programmet. Alla distrikt och alla föreningar har fått möjligheten att vara med i remissförfarandet och alla synpunkter har beaktats och slutligen har materialet presenterats för årsmötet och diskuterats där.

Det går inte att nog poängtera att detta är ett gemensamt måldokument för svensk pingis, framtaget ur tankar och förslag från pingisentusiaster från olika delar av vår rörelse och i en demokratisk process till slut beslutat av vårt årsmöte.


Vår förhoppning är att måldokumentet ska tydliggöra åt vilket håll vi ska gå. Vilka mål vill vi uppnå, vilken värdegrund vill vi stå på och vad behöver vi göra för att nå dit vi vill? Det är vår förhoppning att måldokumentet ska tydliggöra att det är summan av våra gemensamma insatser som avgör hur långt vi når och att varenda pingisentusiast har en del i detta.


Vi hoppas också att måldokumentet ska inspirera er i distrikten och föreningarna att med det här målprogrammet som utgångspunkt ta fram era egna visioner, mål och handlingsplaner. Att ni helt enkelt ska ta er tid att lägga upp långsiktiga planer för er verksamhet. Vad vill ni verka för? Vad vill ni uppnå? Vad vill ni stå för och hur kan ni bidra till helheten?


Ju fler föreningar och distrikt inom bordtennisen som gör detta desto bättre tror vi. Har vi starka, stabila föreningar, distrikt och förbund så har vi alla möjligheter att nå våra uppsatta mål och mer än så. 


Det finns ett oändligt antal sätt att göra detta på. Det viktiga är dock att inte fastna i varje enskild detalj utan att försöka se detta som ett levande dokument. Når vi vissa mål tidigare än planerat så gäller det att höja ribban ytterligare. Vi måste också jobba med att bryta ned målen i delmål samt stämma av hur vi ligger till med jämna mellanrum.


Vi hoppas att detta ska vara ett stöd och en hjälp för oss i vår gemensamma strävan att utveckla bordtennisen. Att målprogrammet ska vara ett verktyg som gör det enklare att veta vad vi behöver göra och som gör det enklare att kontinuerligt stämma av hur vi ligger till. Det är bara tillsammans vi kan göra det och bara tillsammans som vi kan nå målen.

Mer pingis åt folket!

David Gustafsson, förbundschef

 

SBTF:s måldokument 2011-2016 (pdf)

Uppdaterad: 09 AUG 2017 17:21 Skribent: David Gustafsson

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2, kl. 18.30
BTK Kävlinge-Söderhamns UIF
Munkedals BTK-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Falkenbergs BTK

pingiskanalen


Pingisligan by STIGA, herrar
Torsdag 25/2 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info