Hoppa till sidans innehåll

Bilda en förening


Så bildar du en bordtennisförening

OBS! Det är mycket viktigt att ta kontakt med oss på Svenska Bordtennisförbundet innan du/ni bildar en förening för att kommunicera snabbt och effektivt. Av erfarenhet vill vi säkerställa att rätt handlingar i rätt ordning och med rätt innehåll skickas in av föreningen. Välkommen att höra av dig till This is a mailto link

För att bilda en idrottsförening bör man vara minst tre personer: ordförande, sekreterare och kassör.

Föreningen måste även anta och sända in kopior på sina stadgar. Stadgarna är det verktyg som används för hur ni ska arbeta inom föreningen. Fyll i de paragrafer i stadgarna som antas vid ert bildande. Ett, av flera, krav för medlemsskap i Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, är att förenigen ska bedriva bordtennis, det ska framgå av stadgarna. 

Alla föreningar måste ha ett unikt organisationsnummer, det kan ni ansöka om hos Skatteverket, se mer information om detta på länk nedan. 

Medlemskap i vårt förbund kostar från år 2020 800 kronor i inträdesavgift. Kommande medlemsår betalas årsavgift, på samma belopp eller mer. Årsavgiften är beroende av antalet tävlingslicenser i föreningen.

Kopior på stadgar och styrelseprotokoll, där inträdesansökan beslutas, sänds in digitalt via länken "Inträdesansökan" - se nedan.

I samband med föreningens ansökan om inträde i SBTF skickar vi en faktura till föreningen på inträdesavgiften. När avgiften är betalad och övriga inträdeskrav är uppfyllda, får ni, via mejl, en bekräftelse på att föreningen blivit antagen som medlem i vårt förbund och ni kan anmäla er till seriespel i det distrikt ni tillhör samt delta i nationella tävlingar. I och med föreningens medlemskap i Svenska Bordtennisförbundet blir föreningen också medlem i Sveriges Riksidrottsförbund, Idrottsförbundet i det distrikt föreningen tillhör samt distriktets bordtennisförbund. 
Mer information:

Inträdesansökan
Att bilda en förening
RF:s stadgemall för förening
Ansökan om organisationsnummer
Namnbyte på förening

Uppdaterad: 25 JAN 2017 15:11 Skribent: Yvonne Sahlberg

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder
Düsseldorf 22-25 november
Eventinformation

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info