Hoppa till sidans innehåll

Pingiskraft - en satsning för fler tjejer


Inom ramen för idrottslyftet genomför Hammarby IF BTF och Svenska Bordtennisförbundet en satsning för att få bordtennis att bli en sport för fler tjejer.

 

Projektet Pingiskraft ska få fler tjejer att spela pingis. Under perioden oktober 2015 till maj 2016 ska Hammarby IF BTF i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet genomföra elva inspirationsdagar samt ett helgläger för tjejer runtom i Sverige. Men för att få fler tjejer i våra pingishallar behöver också vi i klubbarna bli bättre på att bjuda in till sporten.Pingiskrafts inspirationsdagar genomförs enligt följande plan

 

10/10 Nynäshamns BTK, Nynäshamn
31/10 Hammarby IF BTF, Stockholm
21/11 Arvika BTK
12/12 BTK Safir, Örebro
5/1 Västers BTK, Motala
6/2 Hammarby/Norrtull, Stockholm
2/4 IFK Österåker
3/4 Eskilstuna BTK
9-10/4  Helgläger, Stockholm, Vällingbyhallen
24/4 Lindome BTK, Lindome
7/5 Söderhamns UIF, Söderhamn
 
21-22/5 Pingiskraft 2016, tävling, Brännkyrkahallen Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kontakt

Jessica Larsson, projektledare, This is a mailto link, mobil 0760-164956

Patrik Björs Strand, This is a mailto link, 08-562 78 124

Karin Inde, Hammarby IF BTF This is a mailto link, mobil 0704-447228

 

Facebook: www.facebook.com/pingiskraft

Blogg: http://pingiskraft.blogg.se

Instagram: pingiskraft


 


 

Mer om Projekt Pingiskraft


Pingiskraft är en nio månader lång satsning för att se om speciellt riktade åtgärder kan ge bättre förutsättningar för att få tjejer att börja spela pingis. Med hjälp av medel från Idrottslyftet kommer Hammarby IF BTF och Svenska Bordtennisförbundet att påbörja arbetet för att få pingis att bli en sport för fler tjejer.

Elva så kallade Pingiskraftdagar kommer att genomföras och dessa kommer ske i nära samarbete med en pingisklubb och eventuellt närliggande klubbar ute i landet. En pingiskraftdag kommer vara uppdelad i två pass. På förmiddagen träffas tjejerna som redan spelar i aktuell klubb och får ett eget inspirerande träningspass av tränaren Jessica Larsson, som har lång erfarenhet av att driva läger och träningar för tjejer. Efter förmiddagsträningen blir det en gemensam lunch med fokus på att lära känna varandra bättre.

På eftermiddagen är det däremot nya deltagare i fokus - tjejer som är sugna att testa på att spela och här är till exempel systrar, klasskompisar, kusiner, mammor, mostrar och fastrar också välkomna. De tjejer som redan är engagerade i klubben kommer under detta pass hjälpa de tjejer som är nya. Allt under ledning av Jessica Larsson.

Information om eftermiddagens prova-på-pingis för tjejer kommer att spridas i pingisklubbarnas och spelarnas nätverk (både tjejernas och killarnas), i närområdets skolor och i lokal media.

Vill er pingisklubb vara värd för en Pingiskraftdag? Ta i så fall genast kontakt med projektets ledare Jessica Larsson (se kontaktuppgifter nedan). I värdskapet ingår att stå för pingishall, enklare lunch för de pingisspelande tjejerna, kaffe, saft och bullar till eftermiddagen samt en hjälptränare. Klubben, dess spelare och projektet behöver också hjälpas åt i arbetet att nå ut till intresserade tjejer i närområdet.

Efter genomförda pingiskraftdagar kommer projektet arrangera ett helglångt pingisläger för tjejer den 9-10 april. Ett läger där pingisträning varvas med andra härliga lägerupplevelser och social samvaro. 

Parallellt med Pingiskraftdagarna och lägret, sker inom projektet Pingiskraft ett arbete med att skapa ett enkelt och praktiskt inriktat studiematerial för pingisklubbar som vill arbeta för att inkludera fler tjejer i verksamheten. Ansvarig för denna del av projektet är Karin Inde och Håkan Willner från styrelsen i Hammarby IF BTF.

Satsningen Pingiskraft 2016 avslutas med en stor tävling - Pingiskraft 2016 - som äger rum den 21-22 maj i Brännkyrkahallen i Stockholm. Här är målet att bjuda på tävlingar i alla flick- och damklasser, uppvisningsmatch av landslagsspelare samt att i ett nationellt seminarium för pingistränare inviga och presentera det nya studiematerialet för pingistränare/klubbar som vill lära sig att arbeta mer inkluderande.

 


Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:03 Skribent: Patrik Björs Strand

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info