Hoppa till sidans innehåll

Semifinal


Anna-Carin Ahlquist by Svensk Parasport (1).jpg

Imorgon klockan 12.30 så är det dags för en riktig holmgång på Paralympics när Sverige ställs mot Serbien i damernas R4-5 klass.

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck ställs mot Borislava Rankovic och Nada Matic. Fyra spelare som känner varandra väl. På pappret en väldigt jämn match där "AC" är rankad etta i världen men i klass R3 och Ingela världsfemma i klass R5 medan de båda serbiskorna spelar i R4 där de är rankade tvåa respektive sexa.

Förbundskapten Daniel Ellermann kommenterar förutsättningarna
- Vi förväntar oss en ny rysarmatch mot Serbien i morgon. Vi och Serbien är Europas klart starkaste lag i klassen och det brukar vara mycket jämna och heta fighter, berättar han.
- Vi förlorade EM-finalerna 2011 och 2019 men vann 2015. Det är också en repris från semifinalen i Paralympics i Rio där Serberna vann. Samtliga dessa lagmatcher har gått till avgörande match och det lag som har vunnit dubbeln har också vunnit lagmatchen. Det är inte omöjligt att det blir samma scenario i morgon. Dubbelmatchen blir således mycket viktig. Serberna är knappa favoriter men vi är mycket sugna på en ny het match med mycket känslor, säger Ellerman och lägger slutligen till:

- Det är risk för en smutsig match i morrn. Vi är inte direkt bästa vänner med serbiskorna.

Uppdaterad: 31 AUG 2021 15:47 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info