Hoppa till sidans innehåll

Slutspelsmatcher individuelltBilden: Ingela Lundbäck Foto Svensk Parasport

Dagen startade på bästa sätt när Ingela Lundbäck vann sin sista gruppspelsmatch på ett solklart sätt, stors siffror och avancemang till kvartsfinal. Världstrean Pan väntar i kvartsfinal för Lundbäck som där har en svår nöt att knäcka.

Förbundskapen Daniel Ellermann reflekterar över kommande motståndare i slutspelet:
– Farligt att säga att vi är nöjda med "AC:s" (Anna-Carin Ahlquist) lottning men på pappret rent statiskt och historiskt är det givetvis bra att slippa båda kinesiskorna på sin halva. Li Qian tappade sin semiseedning i gruppen till koreanskan Lee som nu är semiseedad på AC:s halva. Kanova väntar i kvartsfinal och där har AC ett övertag, konstaterar Ellermann.

– Emil (Andersson) och Linus (Karlsson) har som tuffa lottningar mot högre rankade britter. Linus möter världssexan McKibbin. De har bara mötts en gång de senaste fem åren och då stod McKibbin som segrare. Skulle Linus lyckas vinna åttondelen väntar på pappret den tuffaste kvarten då världsettan Didukh väntar. Emil har en ännu tuffare åttondelsfinal än Linus då han ställs mot världstrean Ross Wilson, däremot en mer gynnsam eventuell kvartsfinal där segraren mellan Nikolenko, Ukraina eller Ye, Kina väntar, berättar Ellermann och fortsätter:
– Ross (Wilson) har vunnit i de senaste matcherna mot Emil men värt att notera är att Emil vunnit mot Wilson både i London 2012 och Rio 2016, avslutar han.

Nedan följer dagens matcher samt resultat löpande.

Gruppspel klass R5
Ingela Lundbäck-Faiza Mahmoud 3-0
(11-5, 11-6, 11-3)

Kvartsfinal klass R5
Ingela Lundbäck-Jiamin Pan, Kina (3) 2-3
(7-11, 11-8, 7-11, 11-8, 10-12)

En match där Ingela tog ikapp underläge och utjämnade till 2-2 i set efter en stark avslutning av det fjärde setet. I skiljeset startade kinesiskan bäst och tog ledningen med 2-4 men Ingela ko igen och drog ifrån till ledning med hela 9-5. Tyvärr kunde inte Ingela knyta ihop den berömda säcken och ett par beslut i serve som hon klagade på sig själv för ledde till att Pan kom ikapp till 9-9 och äevn skaffade sig matchboll vid 10-9. Den första matchbollen räddades men vid 10-11 tog det slut och Ingela Lundbäck är utslagen, så nära en medalj men nu en hedersam förlust efter en bra insats mot en duktig motståndare. 

Åttondelsfinal S8
Linus Karlsson (11)-Aaron McGibbin, Storbritannien (6) 2-3


Karlsson skaffade sig ett grepp om matchen när han lyckades vinna det tredje setet jämnt efter underläge. I det läget var momentum med svensken och han spelade strålande. Britten McGibbin kom dock tillbaka och som han kom tillbaka. Med kant och nät med sig och effektiva slag så drog britten åt sig ledningen med stora siffror och även om Karlsson kom tillbaka till viss del så räckte det inte riktigt och fjärde set gick förlorat. Skiljeset startade som det fjärde och britten var snabbare ur startblocken än en 100-meters löpare. Ledningen blev stor, för stor. Förlust och Karlsson utslagen. Nya tag i lagspelet med Emil Andersson senare på Paralympics.

Emil Andersson (5)-Ross Wilson, Storbritannien (3) 0-3

Efter ett förstaset där världsmästaren från 2018 Ross Wilson satte full fart fick vi se Andersson förlora setet klart. Efter nya råd och med ny energi så kom Andersson tillbaka i det andra setet och det blev väldigt jämnt. Tyvärr för Anderssons del så lyckades Wilson ta hem setet. 0-2 underläge för svensken som dock var med bra i spelet och även poängmässigt. Tredje set var snudd på en kopia på det andra setet och tyvärr även med samma resultat, förlust för svensken. 0-3 i en match som vanns med små marginaler och kanske inte riktigt kändes som en 0-3 förlust. Tyvärr ännu en hedersam förlust denna fredag.

Kvartsfinal klass R3
Anna-Carin Ahlquist-Alena Kanova, Slovakien 0-3 (7)

Kanova chockstartade matchen och drog ifrån till 0-7 innan den svenska världsettan kunde ta sin första poäng. Slovakiskan som bygger sitt spel på att vinna rätt vinklar och starkt försvarsspel lyckades styra bort "AC" helt och hållet och trots att svenskan kom tillbaka i det tredje setet så skulle det inte räcka. "AC" hade greppet och ledningen i tredje set men hon fick symptomatiskt se Kanova vinkla bort ett slag utom räckhåll för henne på matchbollen, förlust 0-3 och en oerhört tung förlust.

Uppdaterad: 27 AUG 2021 12:54 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info