Hoppa till sidans innehåll

Sverige ut i kvartsfinal
Sverige med Emil Andersson och Linus Karlsson ställdes mot tuffa motståndarna Frankrike med Clement Berthier och Thomas Bouvais i laget.

I lagspelet så inleder man med en dubbelmatch följt av två singelmatcher och först till två segrar vinner. Dubbelmatchen är således väldigt viktig och efter den är det fri uppställning vilket borgar för en del taktiska drag. Sverige ville med all säkerhet slippa få matchen mellan Emil Andersson mot Bouvais då fransmannen aldrig förlorat mot Emil.

Matchen
Dubbelmatchen inleddes väldigt jämnt och efter räddade setbollar kunde svenskarna ta hem det inledande setet med minsta marginal. Andra setet började strålande för Sveriges del och ledningen blev stor och snart hade man setbollar vid 10-5. Tyvärr spelade man från det läget inte lika bra och bjöd på en del enklare misstag som tog fransmännen tillbaka in i matchen. 11-13 i andra set och en olycklig förlust i ett mycket viktigt läge av matchen. Sverige lät sig dock inte nedslås av detta utan kom tillbaka i tredje set och drog ifrån till ledning med 8-4 men precis som i det andra setet kom fransmännen tillbaka och snart hade svenskarna setboll emot sig. Via starka nerver och bra spel från svenskarna på slutbollarna kunde man först rädda setbollen emot sig och sedan vinna setet. 2-1 ledning för Sverige.
Fjärde set som skulle komma att bli det sista blev även det superjämnt och återigen krävdes det förlängning av setet för att skilja paren åt och återigen var Sverige bäst i slutet och på den sjätte matchbollen kunde man ta hem segern till 3-1 via 14-12. Härlig start!

Linus Karlsson fick sedan i ledning av lagmatchen med 1-0 gå in i hagen mot Bouvais, en spelare han både vunnit och förlorat mot tidgare. Bouvais som är väldigt bollsäker och har ett försvarsspel lyckades i början av matchen styra Linus och ta hem det inledande setet. Linu kom dock tillbaka och kunde via starkt backhandspel och lite mer pondus i spelet ta hem det andra setet. Det tredje setet var Linus från början till slut, starkt attackspel och väldigt bra variation i placering i tempo gav svensken setet med 11-4 och ledning 2-1 i set, bara ett enda set från seger i lagmatchen. Fjärde set svängde dock tillbaka till Bouvais favör och han stack ifrån till en större ledning men poäng för poäng åt sig Linus tillbaka i setet och pressade Bouvais hela vägen, tyvärr räckte det inte med tre räddade setbollar utan setet gick förlorat med 9-11. Skiljeset stundade.

Setet stod länge och vägde men Bouvais drog ifrån och skaffade sig grepp om det sista setet med ledning 6-9. Linus gav dock inte upp utan kom tillbaka til 8-9 men efter två missade backhandslag var setet och matchen förlorad. 2-3 i matchen och 1-1 i lagmatchen.

Emil Andersson mot Berthier i en avgörande match om vem som ska ta sig till semifinal.
Första setet gick fransmannens väg och vanns med 9-11 och andra set skulle komma att vara värre. Berthier gjorde inga misstag medan Emil inte riktigt var lika säker och tog hem det andra setet med klara 5-11. Emil Andersson kom tillbaka rejält i tredje set och vann med utklassningssiffror och reducerade till 1-2 i set. Tyvärr var det inget trendbrott i matchen. Berthier seglade fram till ledning och matchbollar 7-10 och på andra försöket kunde fransmannen dra in en tung forehandloop Emil Andersson inte kunde kontrollera. 8-11 och 2-3 i set och 1-2 i lagmatchen. 

- Frankrike var en mardröm att få i kvarten men vi har dem i klar brygga när vi vinner dubbeln och Linus spelar strålande i set två och tre mot Bouvais. Där känns det som att vi ska ta oss vidare. Linus börjar bra även i fjärde set men sedan faller han ur taktiken och blir för ivrig. Bouvais är mycket stark mentalt och krigar hem matchen. I den avgörande matchen har vi på pappret en bra chans men Emil spelar tyvärr med för dåligt självförtroende för att vinna. Vi har lagmatchen och killarna kämpar för fullt varje boll men tyvärr är Fransmännen iskalla i avgörande lägen och är bättre än oss mentalt. I sådana här matcher är det helt avgörande. Killarna är otroligt besvikna över förlusten, säger förbundskapten Daniel Ellermann om förlusten.

Sverige-Frankrike 1-2
1-0 Emil Andersson/Linus Karlsson-Clement Berthier/Thomas Bouvais 3-1
(12-10, 11-13, 13-11, 14-12)

1-1 Linus Karlsson-Thomas Bouvais 2-3
(8-11, 11-7, 11-4, 9-11, 8-11)

Emil Andersson-Clement Berthier 1-3
1-2 (9-11, 5-11, 11-2, 8-11

Uppdaterad: 31 AUG 2021 10:58 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info