Hoppa till sidans innehåll

Vad sa de svenska om sina matcher


Vi fick några ord med de svenska herrarna Anton Källberg och Mattias Falck samt förbundskapten Jörgen Persson om singelspelet som tyvärr avslutades för svensk del redan idag.

Mattias Falck kommenterar sin match mot Omar Assar

- Jag tyckte att matchbilden kändes helt OK. Jag fick styra mycket och kontrollera matchen. Små marginaler och kanske något för många missar med min forehand som avgör till hans fördel. Han gör en bra match med väldigt få misstag och har en del marginaler med sig, analyserar Mattias Falck matchbilden mot Assar.
- Nyckeln till seger för honom är svår att plocka fram bara så där. Han var tätare än mig idag och försvarade sig väldigt bra, fortsätter Falck. Vet inte om jag hade kunnat göra så mycket annorlunda, inte som det känns nu. Jag skapade mig alla lägen som behövdes för att vinna men grämer mig att jag inte fick med mig fjärde set när jag hade setbollar till en 3-1 ledning, konstaterar Falck. Imorgon tar jag det lite lugnare och sen är det bara att blicka framåt mot en väldigt rolig lagtävling, avslutar Falck.

Vad sa Anton Källberg om sin match mot Lin Yun Ju och om fortsättningen

- Självklart en tung förlust. Hela matchen kändes svårspelad och jag fick spela för lite om poängen, han servade och returnerade väldigt bra vilket gav honom en massa poäng. När det blev öppet spel så kände jag att jag hade bra chans att vinna kanske till och med lite fördel i duellspelet men han fick vinna alldeles för många snabba poäng vilket jag knappt fick göra alls, berättar Anton Källberg. Att han var så mycket bättre i serve och retur avgjorde till hans fördel och det är kanske det jag hade kunnat göra annorlunda, spela med lite mer marginaler i returspelet och försöka vinna duellerna efteråt i stället, analyserar Källberg.

- Just nu är man såklart besviken men nu är det bara att ladda om inför lag där vi har medaljchans. Så nu börjar förberedelserna inför lagspelet både mentalt och träningsmässigt så att man är förberedd då, avslutar Anton Källberg.

 
Förbundskapten Jörgen Persson får sammanfatta de svensla herrarnas singelspel avslutningsvis

- Singelspelet gick väl inte som vi hade hoppats på. Att Anton (Källberg) får stryk mot Lin Yun Ju är kanske inte så mycket att säga om egentligen även om vi hade hoppats på att sätta lite mer press på honom och då kanske kunna stressa honom mer än vad vi gjorde, berättar förbundskapten Jörgen Persson. -

- Mattias (Falck) har sett bra ut på träning men möter Omar Assar som gör en av sina bästa matcher på länge och det är såklart en tung förlust för Mattias och ingen av oss är väl riktigt nöjda med singelspelets resultat, fortsätter Jörgen.

- Imorgon (onsdag) blir det vila och sedan nya tag på torsdag där vi startar förberedelserna inför lagspelet. Eventuellt ska vi försöka få till någon träningsmatch mot någon annan nation som inte spelat så många singelmatcher de heller. Vi slickar såren och tar nya tag helt enkelt, avslutar Jörgen Persson.

Bilderna från Kanal 9:s sändningar

Uppdaterad: 27 JUL 2021 18:12 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info