Hoppa till sidans innehåll

Alexander Öhgren sjukFoto: Svensk Parasport

Under gårdagen (24/8) uppvisade Alexander Öhgren förkylningssymptom och halsont. Efter genomfört Covid-test (negativt) så isolerades Alex från övriga atleter i den svenska truppen. Återbud till spel lämnades i och med detta då Alex kände att han inte skulle kunna göra sig själv rättvisa i tävlingarna oavsett covid-19 eller inte. Under förmiddagen togs ytterliggare ett covid-test som även det var negativt.

Alex är såklart själv väldigt ledsen men berättar på sin hemsida och på sin facebook-sida vad han känner.

"Här och nu har jag så klart varit väldigt ledsen, men kan ändå glädjas av att resan ändå kanske är målet? Ska sorgen över detta ta ifrån glädjen efter min första seger i nybörjartävlingar när jag var 10 år? Eller första juniorlandslagsuttagningen? Eller alla andra fantastiska internationella kval- och mästerskapstävlingar?

Nej, man måste påminna sig själv med varför man håller på med vissa saker och vara tacksam för det man uppnår. Ibland är vägen krokigare än vad man önskar, men hellre det än en rak sådan.

Nu kommer jag heja ifrån en annan del av Tokyo ett tag på vårt härliga svenska gäng och främst mina pingisvänner!

Efter det så kommer igen! Rendez-vous à Paris 2024!

Jag känner en enorm stor tacksamhet som inte går att beskriva med ord till er alla som på något sätt har stöttat och hjälpt till i mitt liv och min bordtennis! ❤️"

Förbundskapten Daniel Ellermann är såklart ledsen å sin spelares vägnar:
– Han har maximal otur och det är otroligt tråkigt för honom. För honom har det varit en kamp mot många olika problem att bara ta sig hit, jag lider verkligen med honom, säger Ellermann.

Alex var inplanerad att åka hem på måndag och den planen står kvar om han inte tillfrisknar snabbt så han kan åka hem tidigare.

Tidigare under förmiddagen i Japan så fortsatte dock kvalspelet för de övriga svenskarna och de spelade väldigt bra med vinster i de två första matcherna för A-C Ahlquist och Emil Andersson. A-c har en ny match klockan 11.00 (svensk tid), som vi hoppas sänds på SVT.

Hör Anna-Carin efter segern mot Altintas (länk till SVT). 

Gruppspel, R3
Anna-Carin Ahlquist-Nergiz Altintas, Turkiet 3-1
(11-1, 7-11, 11-4, 11-3)

Anna-Carin Ahlquist-Dararat Asayut, Thailand 3-1
(11-7, 11-5, 11-13, 11-9)

Gruppspel, S8
Emil Andersson-Komkrit Charitsat, Thailand 3-0
(11-7, 13-11, 13-11)

- Det är skönt att vara igång och få första matchen avklarad, det var en typisk förstamatch lite spänt och ovisst när man inte har spelat match på ganska länge. Skönt med 3-0 och att få vinna något jämnt set. Då har man fått känna på det med, sa Emil Andersson om sin första match.

Daniel Ellermann kommenterar den första dagens matcher:
- AC gör en mycket bra match mot Altintas. Ett set tappar hon lite fokus men övriga klara siffror och stort övertag i spelet. Asuyat returnerar mycket bra i den andra matchen vilket gör att den blir lite tuffare men fortfarande bra spel och hon ser stark ut. Emil gör ett mycket bra första set, kanske lite för bra. Släpper lite på fokus i andra och Thailändaren spelar upp sig vilket gör att det blir lite nerv i set två och tre. Emil visar dock bra styrka i slutet av seten. Viktigt med 3-0 i set vid trepool, säger Ellermann.

Uppdaterad: 25 AUG 2021 08:40 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info