Hoppa till sidans innehåll

Anton Källberg överlägsen


Anton Källberg rankad nummer 50 i världen ställdes i sin första match i den andra omgången mot amerikanen Nikhil Kumar (rankad 177:a i världen). Anton som i denna match gör OS-debut och som får kliva in med ett favoritskap på sina axlar.

25 juli 10.00 (svensk tid)
Anton-Källberg-Nikhil Kumar, USA

Matchen
Anton Källberg inledde det första setet med en veterans säkerhet och lugn samt med en ungdoms entusiasm och rörlighet. Tunga forehandslag haglade in och även från backhandsidan fick vi se prov på Källbergs tempo diagonalt men även skruvade öppningar raka vägen ned i sin vänsterhänta motståndares backhandhörn. 11-7 och en bra start för svensken.

Det andra setet följde det vi fick se i första set men lite uppgraderat. Källberg dominerade i alla moment och även om Kumar försökte störa med sin skopade serve så räckte han inte till och vi kunde se amerikanen slänga uppgivna blickar ut mot sin coach under setet. 11-5 och svensk dominans.

På inslagen väg fortsatte matchen i det tredje setet och med inslagen väg menar jag att det var svensk dominans. Det var först vid underläge 2-10 som  amerikanen vaknade till och plockade fyra raka poäng till 6-10 men närmare än så kom han inte och Källberg kunde vinna det tredje setet med klara 11-6.

Kumar började det fjärde setet bäst och fick en viss ledning men Anton slet sig ikapp och när Anton tog ledningen med 5-4 tvingade amerikanen till att ta Timeout. Timeouten hjälpte föga och Källberg sprang ifrån och kunde vinna det fjärde och sista setet med 11-5 efter underläge med 2-4. 25 minuter tog det bara för Källberg att avfärda den unga (18 år) amerikanen

I nästa match väntar den väldigt duktiga taiwanesen Lin Yun Ju som är seedad femma på OS. Starttid för detta är vid detta inläggs publicering ännu inte satt.

Matchresultat
Anton-Källberg-Nikhil Kumar, USA 4-0
11-7, 11-5, 11-6, 11-5

Foto: Remy Gros (ITTF)

Uppdaterad: 25 JUL 2021 11:37 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info