Hoppa till sidans innehåll

Anton Källberg utslagen ur singelspelet


OS, tredje omgången herrsingel
Anton Källberg-Lin Yun Ju, Taiwan

I den tredje omgången av herrsingel på OS så ställs Anton Källberg mot världssjuan (seedad femma) Lin Yun Ju. En helt annan kaliber på motståndet för Källberg nu än i det första mötet då han enkelt avfärdade amerikanen Nikhil Kumar med 4-0.

Så här sa Antin Källberg själv inför mötet:

- Nästa match mot Lin Yun Ju blir såklart väldigt tufft då han är stor favorit och en väldigt bra spelare men jag har chansen om jag spelar på topp och gör en bra match. Jag vet att jag kan slå honom så det är ju det jag hoppas på nu och jag ska göra allt för att besegra honom, säger Anton om sin kommande motståndare från Taiwan.

Matchen
Lin Yun Ju kopplade tidigt grepp om det första setet och det var ett grepp han inte släppte, klara 5-11 till taiwanesen och en start för Källberg vi inte önskat oss. Källberg startade det andra setet bättre och fick någon poäng ledning men inte mer än att Lin kunde komma ikapp och hålla avståndet mot svensken kort. Vid ställningen 8-8 stod setet och vägde, ett kritiskt läge i setet och kanske då även matchen då ett eventuellt 0-2 underläge för Källberg skulle vara fara och färde. Lin kunde vinna den första poängen men det räckte inte då Anton därefter plockade tre raka poäng och därmed tog hem detta viktiga andra set med 11-9. Utjämnat till 1-1 i set.

Det tredje setet påminde i mångt och mycket om det första resultatmässigt och även spelmässigt. Lin som är oerhört kvick kunde många gånger i returspelet komma åt med sin backhand över hela bordet och sedan följa upp med en tung forehand vilket skapade problem för svensken. 7-11 och underläge 1-2 i set.

Fjärde set bjöd på en spelbild vi redan hade fått se för mycket av. Lins servar rönte stora framgångar och han kunde springa ifrån till ledning med tre poäng till 3-6 då svensklägret tar timeout för att förhoppningsvis kunna bryta Lins uppbyggda momentum men effekten uteblev och avståndet förblev konstant och setet gick Lins väg, 7-11. 1-3 underläge i set och en kraftig uppförsbacke att klara av för Källberg i detta läge.

För att uppnå en förändring krävdes i detta något nytt och kanske framför allt komma underfund med serve och servereturer från taiwanesen där Källberg kommit till korta hittills i matchen. En väldigt jämn start på setet fram till 6-6 i det fjärde setet där Källberg kunde vinna den första poängen i egen serve men därefter missa en relativ enkel forehand till 7-7, en poäng han hade behövt ha med sig. Lin kunde därefter ta tre raka poäng till och skaffa sig tre matchbollar och ledning 7-10, Källberg lyckades rädda de första två och med en serve kvar så tog Lin timeout coachad av gamle storspelaren Cheng Peng-Leung. Tyvärr för Källbergs skull så kunde den långa duellen på den efterföljande poängen inte gå hans väg och matchen fick var slut. 9-11.

Till sist en ganska klar seger för den unge duktige taiwanesen mot Anton Källberg med 1-4 i set och i och med det är Anton utslagen ur singelspelet och får ladda om för spel i lag om några dagar.

Matchresultat
Anton Källberg-Lin Yn Yu, Taiwan 1-4
5-11, 11-9, 7-11, 7-11, 9-11

Bild: Från Kanal 9:s sändningar

Uppdaterad: 27 JUL 2021 03:54 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info