Hoppa till sidans innehåll

Ellermann på pulsenFoto Svensk Parasport

Efter fredagens tunga resultat fick vi några ord med förbundskapten Daniel Ellermann om matcherna som varit.

Om Ingelas match:
- Ingela gör en mycket bra match mot Pan men tappar stora ledningar i både tredje och femte set. 9-5 i skilje är givetvis mycket tungt att tappa när en medalj står på spel. Riktningarna i matchen är helt avgörande och när Ingela lyckas låsa kinesiskan i fickan blandat med tuffa attacker i hörnen är det bra. Det känns som att hon har kontrollen över matchen men tyvärr glider den ur händerna i de sista bollarna. Mycket tung förlust, konstaterar Ellermann.
Om Linus match:
- Linus gör en bra match mot McKibbin men det räcker inte riktigt hela vägen. Han har otur i många bollar i fjärde set när han har övertaget 2-1 i set. I avgörande set spelar McGibbin smart i både serve och returspel och är den bättre av de två. Emil har svårt i första set men spelar sedan mycket bra i andra där han har ledningen med 8-4 men tappar tyvärr och förlorar 11-13. Även tredje blir stentufft med förlust 13-15, berättar Ellermann.
Om Emils match:
- Emil gör en betydligt bättre match idag än igår men britten är lite för stark. Efter ett mindre bra första set hittar Emil taktiken bättre. Det är små marginaler i slutet på set två och tre. Så här direkt i efterhand skulle nog Emil vågat spela ut Wilson lite tuffare och oftare i forhand, reflerkterar Ellermann.
Om Anna-Carins match:
- "AC:s" match går samtidigt som Emils men den korta analysen med övriga som sett matchen är att Kanova gör en felfri match där hon lyckas spela mycket kort och vinklat, särskilt mot "AC:s" forhand. "AC" försöker allt för komma ur det spelet men Kanova löser det oerhört bra idag.
En allmän reflektion
Det är givetvis tungt att vi förlorar dagens matcher i slutspelet. Ofta rider man på vågen på de stora mästerskapen och hur dagen hade slutat om Ingela inlett med en seger i stället med 12-10-förlust i avgörande set kommer vi inte få veta. Nu får vi smälta singelspelet sen kör vi fullt fokus på lagspelet där siktet är inställt på två medaljer, avlsutar Ellermann
 
Uppdaterad: 29 AUG 2021 08:08 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info