Hoppa till sidans innehåll

Färdigspelat på OS


OS är slut för bordtennisen, i alla fall för svenk del.

Förlust mot Japan i kvartsfinal i en match som gav löfte om mer men saknade det där lilla extra som hade behövts för att besegra ett starkare hemmalag.

I semifinalen ställdes Japan mot Tyskland och det blev en maratonmatch där Tyskland till sist gjorde det vi inte kunde, besegra Japan. Tomokazu Harimot vann sina två singlar men sen vann Tyskland resten, Dima Ovtcharov fick avgöra med 3-0 i set över Koki Niwa. Starkt av Tyskland att nå OS-final även om de faktisk var seedade att gå så långt. Resultatet i kvartsfinalen mot Taiwan var väldigt likt med undantag att där var det Lin Yun Ju som tog sina singlar, Tysklnad har verkligen vunnit som ett lag.

I finalen så möter de såklart Kina. Detta omöjliga Kina som man hade önskat att man hade kunnat kalla "omöjliga" Kina. De kommer till spel med de två bästa spelarna i världen och allt annat än en seger mot Tyskland är såklar en sensation. Gissar att månag hejar lite extra på våra europeiska grannar Tyskland, vem äslkar inte en "underdog"?

Imorgon klockan 12.30 möts de i OS-final för herrar.

På damsidan så är det givetvis också Kina med när vi nu kommit fram till final. Motståndare därär hemmanationen Japan, anfödra av unga Mima Ito som redan vunnit guld här på OS tillsammans med Jun Mizutani i mixed dubbel samt tagit brons i singelspelet. Ito föll i semifinalen med klara siffror mot silvermedaljören Sun Yingsha men vann sedan bronsmatchen mot Yu Mengyu, Singapore. De två kinesiskorna som spelade singel Sun Yingsha och guldvinnaren Chen Meng är oerhört starka och att man sedan har Wang Manyu med i laget gör att de blir snudd på omöjliga att stoppa. Omöjliga Kina.

Damfinalen spelas idag 12.30

Efter herrarnas uttåg från OS fick vi några ord med Jörgen Persson om insatsen och vad som ska komma härnäst.

- Det kändes bra med fyra bra matcher. De överraskade lite med att inte sätta Harimoto som etta vilket de brukar. Ganska ovanligt att japaner ändrar sina uppställningar så, resonerar Jörgen. Vi fick dock en bra uppställning i alla fall och att de ändrar visar att de kanske var lite rädda för oss och inte ville att Harimoto skulle möta Mattias (Falck). - Vi fick på förhand fem bra matcher men då måste man också ta vara på chanserna, nu fick vi stryk i många jämna set och fick hela tiden kämpa i underläge. 0-1 i matchen sen får vi 1-1 och sen underläge 1-2 igen, det hade varit "gött" att få lite överläge någon gång och tagit ledningen istället så det var tungt, berättar Jörgen.

- Nu är vi rätt trötta och slitna. När det väl tar slut så tar det verkligen slut. All trötthet kommer på en gång. Nu är vi besvikna då vi fick en bra chans att nå semfinal eller längre, det fanns mer att ge tycker jag, fortsätter Jörgen. Det var både tråkigt och synd men nu får vi ta nya tag. Vi får mmälta det här och ta lite ledighet innan vi summerar vad vi hade kunnat göra annorlunda, det är alltid lite lättare att göra det när man fått lite distans till det man ska summera, konstaterar Jörgen. Det kommer nya mästerskap med både EM i lag och sedan VM i USA under hösten så vi slickar såren och tar oss hemåt, avslutar Jörgen Persson.

All information från OS med resultat

Uppdaterad: 11 AUG 2021 11:50 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info