Hoppa till sidans innehåll

Inför Mattias första match


Imorgon klockan 08.30 svensk tid ställs Mattias Falck i sin första match på OS mot Omar Assar från Egypten. Assar är en spelare vi känner väl i Sverige med flera år i svenska klubbar och ett stort hjärta för svenk bordtennis som varit med och till viss del format honom på ett positivt sätt enligt honom själv.

Under fem säsonger (tre i Falkenberg och två i Halmstad) i Pingisligan hann han och Mattias lära känna varandra väl och då främst under tiden de hade tillsammans i Halmstad. De har även möts vid ett par tillfällen internationellt som juniorer och även i den tyska ligan härom året. 

Omar Assar är 30 år gammal och rankad 41:a i världen att jämföra med Mattias Falcks åttonde plats på samma ranking. En väldigt bollsäker och duktig spelare som aldrig ger upp vilket Assar inte minst visade på VM 2018 i Halmstad då han besegrade tysken Timo Boll i lagspelet. En spelare att se upp med utan tvekan.

- Idag så har jag varit och tränat på förmiddagen, det tar ungefär en timme från OS-byn till träningsanläggningen så vi stack ungefär vid 10.00 för att sedan träna mellan 11-13 ungefär. Efter det så har jag mest tagit det lugnt och vilat upp mig. Har passat på att gå genom lite spelvideos på Omar (Assar) också för att förbereda mig, säger Mattias. Det känns bra att få möta honom och jag räknar med en jämn match då vi brukar spela jämnt med varandra, han är bollsnål som bara den så jag måste verkligen vara på tårna från början mot honom då han säkert är igån själv direkt då han redan spelat en match tidigare, fortsätter Mattias. Vi känner varandra väldigt väl från tiden i Halmstad så inga överraskningar väntar egentligen. Imorgon så ser jag till att äta ordentligt innan jag drar till hallen, vill gärna vara där ungefär två timmar innan matchstart så att jag hinner värma upp ordentligt, sen är det bara att se till att vinna, avslutar Mattias med ett avslappnat leende. 

Bild: Från Kanal 5:s sändningar med intervju med Mattias Falck

Uppdaterad: 26 JUL 2021 15:42 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info