Hoppa till sidans innehåll

Jörgen Persson och Anton Källberg kommenterar matchenBild: Kristian Karlsson Foto: ITTF

Jörgen Persson kommenterar
- En bra match. Jag är väldigt nöjd med lagmatchen. En halvlurig motståndare där jag är extra nöjd med dubbelmatchen. Vi har sparrat och spelat träningsmatch mot Sydkorea som har ett av världens bästa dubbelpar (Lee Sangsu och Young Jungsik) vilket varit nyttigt, berättar Jörgen Persson.

- Mattias mot Kanak (Jha) börjar ju bra med seger i första set men sen tappar han andra set lite väl snabbt och kommer i underläge. Mattias sliter på men kommer inte riktigt till idag, han måste få igång fötterna lite bättre, bli lite snabbare helt enkelt, säger Persson. Samtidigt så överraskar Kanak i backhandspelet där han har en väldigt låg felprocent men mest handlar det om att Mattias måste bli lite snabbare, sammanfattar Persson Mattias match.

- Anton kommer sedan in och gör en väldigt stabil match. Bra variation i serve och jobbar bra med fötterna, dessutom spelade han bra med backhand. Anton gör en väldigt bra match vid ställningen 1-1 i lagmatchen vilket är starkt, säger Jörgen Persson.

- I den sista matchen kommer ”Krille” (Kristian Karlsson) in, han har ju väntat väldigt länge på att få komma in i hagen på OS så det var väldigt kul att se hans energi, hur han rörde sig, hans bollvärdering, ja allting faktiskt, säger Persson. En jättebra match där Kristian spelar mycket bra, bra returspel och starkt forehandspel vilket var kul att se då han ibland förlitar sig för mycket på sin starka backhand. Fortsätter Persson. Sammanfattningsvis en bra laginsats och nu ser vi fram emot Japan i kvartsfinal där de som högre seedae och hemmaplan har allt tryck på sig att vinna vilket npg kan passa oss. Det gäller att slappna av innan och ta chansen imorgon klockan 03.00 (svensk tid) genom att vara lika på hugget som vi var idag, avslutar en nöjd Jörgen Persson.


Bilden: Anton Källberg i intervju med Discovery dä han döljer sin entuasiasm inför kvartsfinalen Foto: Från Kanal 5:s sändningar

- Matchen var en bra genomförd lagmatch. Vi inledde med en stabil dubbel direkt som gav oss ledningen. Kanak Jha spelade sedan väldigt bra mot Mattias (Falck) och vinner över honom. Kristian (Karlsson) gör sedan en jättebra match och vinner över Kanak vilket var väldigt bra gjort. Jag tycker att vi genomför hela lagmatchen bra och vi känner oss bättre och starkare än dem i denna match, vi gjorde det vi skulle vilket vi är väldigt nöjda med, berättar Anton Källberg. 

- Det var kul och skönt att vara tillbaka och spela igen efter ett par dagar utan match efter singelturneringen. Man har väntat och laddat upp inför matcherna, längtat efter att de ska dra igång igen, säger Anton Källberg om hur det var att behöva ladda inför lagspelet. Hela laget är glada över dagens insats och hur taggade som helst inför imorgon och matchen mot Japan. Det är sådana matcher man tränar och lever för så vi ska bara in och njuta och ta för oss och se till att vi vinner över dem och går till semfinal vilket jag är övertygad om att vi klarar, avslutar en energifylld och väldigt positiv Anton Källberg.

Kvartsfinal OS, 3/8
03.00 Sverige-Japan

Uppdaterad: 02 AUG 2021 19:55 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info