Hoppa till sidans innehåll

Så sa spelare och ledare själva


OS Logga mindre.png
I och med damernas förluster tidigare idag så är det färdigspelat för dem detta OS. Det blev inte mer än två matcher totalt. Vi lyssnar in vad förbundskapten och spelare själva hade att säga om sina matcher.

Förbundskapten Wall
- Det är klart att båda tjejerna är besvikna just nu. Det känns nästan lite snopet, säger förbundskapten John Wall. Han fortsätter:
- Stina spelade jättebra i de inledande seten men blir sedan kanske lite ivrig samtidigt som Shao byter taktik och drar ner på tempot och samtidigt spelar upp sig rejält. Stina slog henne på EM och var nära på att göra det igen vilket är mycket bra gjort då Shao är en mycket högre rankad spelare. Men visst var det tungt.

-Linda spelar också stundtals bra och har verkligen greppet om matchen men kanske inte riktigt spelar så bra offensivt med sin forehand som vi vant oss vid på sistone. Linda hade också en del problem med Mukherjees forehandsmash som det var väldigt mycket underskruvseffekt i, fortsätter Wall. Svårt att inte dra en klyscha men det har varit väldigt nyttigt att vara med, veckorna innan och EM har gett tjejerna väldigt mycket bra lärdomar att ta med sig framåt vilket är positivt i vad som annars kanske är en situation som är lite tufft att hitta ljusglimtar i just nu, avslutar en sammanbiten Wall.

Stina Källberg om sin insats
- Jag var väldigt ledsen efter matchen, känns som det var faktiskt längesen jag grät efter en förlust. Nu när jag har samlat mig så känns det rätt okej. Jag är nöjd hur jag fick till mitt spel från första boll och krigade till den sista. Hon spelade upp sig efter tredje setset, vilket gjorde vändningen. Jag tar med mig mycket positivt från matchen och hela säsongen i stort. Jag är väldigt nöjd med mina prestationer och känner att jag tar kliv i rätt riktning, säger Stina Källberg

Linda Bergström om sin match
Jag är väldigt besviken så klart. Det blev exakt den matchbilden jag förväntade mig och sen vågar jag inte vara aggressiv själv med attacken. Jag blev alldeles för passiv och tog inte lägena när jag fick dem, säger Linda Bergström besviket.

Uppdaterad: 24 JUL 2021 17:15 Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info